DünyaEkonomiGüncelInstagramSiyasetSürmanşetTeknoloji&BilimYaşam

Çalışanlara gönderilen bilgilendirme notunda, işe alım hedeflerinde artık DEI esaslarına uyulmayacağı bildirildi






Google, “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI)” programı kapsamında azınlık ve dezavantajı gruplardan işe alım yapma hedeflerinden vazgeçti. Şirket, ABD Başkanı Donald Trump’ın DEI programını hedef alan kararnamelerinden sonra söz konusu hedeflerden vazgeçen son ABD şirketi oldu. Daha önce Meta ve Amazon gibi teknoloji devleri de bu hedeflerden vazgeçmişti

Çalışanlara gönderilen bilgilendirme notunda, işe alım hedeflerinde artık DEI esaslarına uyulmayacağı bildirildi

Meta ve Amazon gibi teknoloji devlerinden sonra “çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık” (DEI) işe alım hedeflerinden vazgeçen son şirket olan Google, Trump yönetiminin ekonomi politikalarıyla uyumlu kararlar alacağının sinyalini verdi.

Şirketin İnsan Kaynakları Başkanı Fiona Cicconi, çalışanlara gönderdiği bir bilgilendirme notunda, işe alım hedeflerinde artık DEI esaslarına uyulmayacağını bildirdi. Cicconi, “Yıllık yatırımcı raporumuzun dilini son başkanlık kararnameleri ve ABD yürütme emirleri ışığında güncelledik. Google, “federal yüklenici” statüsüne sahip olduğu için bu kararlara uymak zorunda” ifadelerini kullandı.

Google’ın açıklamasında “risk oluşturan” veya “beklenen etkiyi yaratmayan” bazı DEI programlarının dikkatlice değerlendirileceği belirtildi.

Google, ‘çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık’ politikalarını en çok benimseyen teknoloji devlerinden biriydi
Son yıllarda Google, özellikle 2020’de George Floyd’un öldürülmesi ve ardından gelen protestoların ardından DEI hedeflerini güçlü bir şekilde destekliyordu.

O dönemde Google’ın CEO’su olan Sundar Pichai, liderlik pozisyonlarında azınlık gruplardan gelen kişilerin oranını beş yıl içinde yüzde 30 artırma hedefi koymuştu.

Şirketin yayımladığı raporlara göre, 2020’den geçen yıla kadar olan dönemde siyah yöneticilerin oranı neredeyse iki katına çıktı. Ayrıca kadınların ve Latinlerin de bu rollerdeki temsili arttı.











Başa dön tuşu