DünyaManşet

Sezgin Baran Korkmaz Avusturya’da tutuklandı!

Suç örgütü lideri Sedat Peker‘in, Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun gizlice görüştüğünü ve Habertürk‘te program yapan Din Kültürü öğretmeni Veyis Ateş tarafından 10 milyon Euro ‘haraç‘ istenildiğini söylediği SBK Holding sahibi Sezgin Baran Korkmaz Avusturya‘da yakalandı

Korkmaz Türkiye’ye mi iade edilecek?

Hakkındaki kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle Türkiye ve ABD tarafından kırmızı bültenle aranan, SBK Holding’in sahibi Korkmaz Avusturya’da yakalandı.

Korkmaz’ın hangi ülkeye iade edileceği henüz netlik kazanmış değil.

İnterpol kırmızı bülten çıkarmıştı

Firari Korkmaz hem Türkiye hem de Amerika Birleşik Devletleri tarafından kara para aklama ve dolandırıcılık suçlarından aranıyordu. Hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkartılmıştı.

Türkiye’de Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili suç iddiasına önce Hazine ve Maliye Bakanlığı‘na bağlı MASAK raporunda yer verildi.

Kara para aklama

Amerika Birleşik Devletleri’nden elde edilen haksız kazancın, Sezgin Baran Korkmaz ve sahibi olduğu şirketlerce banka işlemeri aracılığıyla aklamaya çalışıldığı belirtildi.

Çok sayıda banka işlemiyle şirket hesaplarına aktardığı öne sürüldü. Korkmaz’ın kara para aklamayı, şirket çalışanlarının hesaplarına yatırarak yaptığı da iddialar arasındaydı.

(NTV)

Peker ne söylemişti?

Suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Soylu’nun, Korkmaz’ın kırmızı bültenle arandığını bildiği halde bakanlığa çağırıp ülkeden kaçmasını söylediğini ve bu işi halledeceğinin garantisini verdiğini iddia etmişti.

Peker ayrıca, Habertürk’te program yapan Din Kültürü öğretmeni Veyis Ateş’in de, Soylu’nun aracılığını yaparak, Korkmaz’dan 10 milyon Euro haraç istediğini öne sürmüştü.

Korkmaz, geçtiğimiz gün Gazeteci İsmail Saymaz’ın programına telefonla katılarak, Ateş’in kendisinden para istediğini canlı yayında söylemiş, Ateş iddiaları reddetmişti.











Başa dön tuşu