GenelInstagramKıbrısManşet

Boş bir binada 26 çöp torbası ilaç bulundu


Polisin yürüttüğü “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklanan 3’ü doktor 3’ü eczacı olan 6 zanlı bugün yeniden Mahkemeye çıkarıldı

Boş bir binada 26 çöp torbası ilaç bulundu

Sahte reçete yolsuzluğu soruşturması kapsamında tutuklanıp, 2’şer ve 3’er gün tutukluluk alan N.P, M.A, G.E adlı doktorlar ve İ.T, S.S, G.V adlı eczacı zanlılar bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yeniden Yargıç huzuruna çıkarıldı.

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği Mahkemeye, zanlı doktor G.E’nin avukatının sözleri damga vurgu. Avukat, Sosyal Sigortalar Dairesi’nde bu sistemi yaratan memurların, müsteşarların, Bakanlık çalışanlarının ve baştaki kişilerin suçlu olduğunu, sistemin hastayı görmeden reçete yazmaya olanak sağladıklarını söyledi.

Tahkikat memuru polisin Mahkemeye sunduğu şahadete göre; Lefke’de bulunan boş bir binada barkod yerleri kesilmiş 26 çöp torbası ilaç bulunduğu ve bu olayla ilgili olabileceğinden şüphelenildi.

Temmuz ve Ağustos ayları için 958 reçete incelendi

Tahkikat memuru, Sosyal Sigortalar Dairesi’nin polisin daha hızlı soruşturma yapabilmesi için sigorta sistemine erişimle ilgili yeni bir çalışma başlattığını belirtti ve toplam 50 kişiden ifade alınacağını, şu ana kadar ise 45 kişiden ifade alındığını kaydetti.

Polis ayrıca, Temmuz ve Ağustos ayları için 958 reçete incelendiğini söyleyerek, N.P isimli doktorun şu ana kadar ki incelemelere göre 50 tane reçete sahtelediğini iddia etti.

Toplam reçete sayısı 160 bin

Ayrıca polis, bir önceki Mahkemede 180 bin olduğu tahmin edilen toplam reçete sayısının 2018’den günümüze kadar 160 bin adet olduğunu belirterek, tümünün inceleneciğini söyledi.

Not: Özgür Gazete davayı takip etmeye devam ediyor.

Haber: Kadir Sidal











Başa dön tuşu