GenelInstagramKıbrısManşet

240 kupürü kesilmiş ilaç kutusu ve kupürü kesilmiş içi dolu birçok ilaç kutusu bulundu

Polisin yürüttüğü “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklanan eczacı zanlılar Z.Ç ve Ş.Ç bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Z.Ç’nin eczanesinde 15 kupürü kesilmiş boş ilaç kutusu ve kupürü kesilmiş içi dolu birçok ilaç kutusu bulundu

.Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davada, Mahkemeye bulgularını aktaran tahkikat polisi; zanlı eczacı Z.Ş‘nin, Ocak ve Ağustos ayları içerisinde bin 178 tane reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne gönderdiğini, gönderilen bu reçetelerden 63 tanesinin incelendiğini ve bunlardan 47 tanesinin de sahte olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Polis, zanlı eczacı Z.Ç‘nin eczanesinde yapılan aramalarda 15 adet kupürü kesilmiş boş ilaç kutusu ve kupürü kesilmiş içi dolu birçok ilaç kutusu bulunduğunu, bunlarla birlikte incelenmek üzere, 2 ajanda,1 telefon rehberi,17 adet kaşe,18 adet ilaç kupürü parçası,1 telefon ve 1 bilgisayarın da emare olarak alındığını aktardı.

S.Ç’nin eczanesinde 240 kupürü kesilmiş ilaç kutusu bulundu

Polis, zanlı eczacı S.Ç‘nin ise Ocak ve Ağustos ayları içerisinde 3 bin 331 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini, gönderilen reçetelerden 71 tanesinin incelendiğini ve bunlardan 49 tanesinin de sahte olduğunun tespit edildiğini aktardı.

Ayrıca polis, zanlı eczacı Ş.Ç‘nin eczanesinde yapılan aramalarda 240 kupürü kesilmiş ilaç kutusu bulunduğunu ve bunların, incelenmek üzere, 1 telefon,1 bilgisayar, kaşe, ajanda, dosya, tablet ve 3 adet arızalı telefonla birlikte emare olarak alındığını belirtti.

Yargıç zanlılara 3 gün ek tutukluluk verdi

Polis, zanlı eczacı S.Ç‘nin ifadesinde, “sadece asker için” reçete yazdığını, zanlı eczacı Z.Ç‘nin ise sadece reçete ile gelen müşterilere işlem yaptıklarını belirttiğini ifade etti.

Polis, alınacak bir çok ifade ve incelenecek reçetenin olduğunu belirterek, zanlıların soruşturmaya etki edebilecekleri nedeniyle 3 gün tutukluluk talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç zanlılara 3 gün tutukluluk verdi.










Başa dön tuşu