GenelInstagramKıbrısManşetSiyaset

Eylem: Muavinlerin atamalarından sonra boşalacak yerler için alicengiz oyunları yapılıyor

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem, sınavı kazanan onlarca genç öğretmen adayının atamalarının yapılmadığını belirterek, 1 Haziran tarihinde bu kişilerin haklarını kaybedebileceğini belirtti, “Bu mu bekleniyor?” diye sordu

Eylem: Madem şüpheli diplomalar vardı neden bu listeyi açıkladınız?

Kamu Hizmeti Komisyonu (KHK) önünde toplanan sendika adına basın açıklaması yapan Eylem, yasaya göre 1-15 Temmuz tarihleri arasında komisyonun nakilleri yapmak zorunda olduğunu, geçen sene öğretmen nakillerinin yapıldığını ancak müdür ve müdür muavini atamalarının yapılmadığını hatta münhal dahi açılmadığını belirtti.

Eylem, “Mücadelemiz sonucunda KHK, 20-21-22 Mart tarihlerinde, müdür ve müdür muavini sınavlarını yapacağını duyurmuştur. Sınav yapılmıştır. KHK tarafından yayınlanan puan ve sınav sonuçları açıklanmıştır ancak komisyon çok meşgul, disiplin soruşturması vardır diye atama yapmamaktadır. Şüpheli diplomalar olduğunu belirtmektedir” diyerek, “Madem şüpheli diplomalar vardır, neden bu listeyi açıklamıştır?” diye sordu.

“Muavinlerin atamalarından sonra boşalacak yerler için alicengiz oyunları yapılıyor”

Sendika olarak hiçbir sahtekarlık ve yolsuzluğun arkasında olmadıklarını belirten Eylem, karneler ve diplomaların 11 Haziran’da verileceğini, 24 ve 28 Haziran’da da diploma törenlerinin yapılacağını hatırlattı.

Eylem, “Bunlardan sonra, gelecek döneme 35 muavin 11 müdüre ihtiyaç duyulacaktır. Muavinlerin atamalarından sonra boşalacak öğretmenlerin yerleri için çeşitli alicengiz oyunları yapılıyor. Yeni bir karar üreterek 5 Nisan tarihinde yayınlanıp, Öğretmenler Sınav Tüzüğü’nün 1 Haziran’dan itibaren yürürlüğe girmesi yönünde karar almışlardır. 1 Haziran beklenirse, çıkıp açıklansın” dedi.

“Onlarca öğretmen sınavı geçti, atamalar neden yapılmıyor?”

“Bu kadar öğretmenin hakkını çalmayın” diyen Eylem, 83 kişinin sınavı geçtiğini ve sıra beklediğini, 80 İngilizce öğretmeninin de sınavı kazandığını ve sıra beklediğini kaydetti.

Eylem, “Kimsenin hakkımızı yeme gibi bir lüksü olmamalıdır. Neden aday öğretmenlerimizin atamaları yapılmak istenmiyor? İvedilikle atamalar yapılmalı, öğretmen adayları ve gençlerimiz de atanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Gökçebel: Yıllardır sırada bekleyen öğretmen adaylarının, 1 Haziran’da atama şansı bitecek

Eylem’den sonra söz alan sendika Genel Sekreteri Tahir Gökçebel, KHK’nın kamuyu yanıltarak ve sanki diploma krizi yeni çıkmış ve her şeyi gün yüzüne çıkaracaklarmış gibi bekletip sahtekarlık yaptığını söyledi.

Gökçebel, “Zamanında sorgulamadığı diploma ve belgeleri şimdi sorguluyor pozisyonuna girmişlerdir. Halbuki böyle bir şey yoktur. Atanması gerekenler zan altında bırakılırken, tüzük değiştirilmiştir. Yıllardır sırada bekleyen öğretmen adaylarının, 1 Haziran’da atama şansı bitecektir” dedi.

“Bu çocuklar yerine soyadı Tatar, Köse, Eroğlu, Çavuşoğlu olan insanlar atanacak”

Bunun sebebinin de yeni geçirilecek tüzük olduğunu söyleyen Gökçebel, orta eğitimden 48 okulun yarısının müdürsüz olduğunu, 1 Haziran’dan itibaren bu listede olan herkesin de atanma şansını kaybedeceğini kaydetti.

Gökçebel, “KHK’yı Cumhurbaşkanı atar. Cumhurbaşkanı toplantı izni bile vermiyor. Bu çocuklar yerine soyadı Tatar, Köse, Eroğlu, Çavuşoğlu olan insanlar atanacak. Bu ciddi bir yolsuzluk, usulsüzlük ve kamuoyunu yanıltmadır. Bunu kamuoyuna dürüstmüş gibi anlatan ve bu kokuşmuşluğun, ahlaksızlığın sebebi olanlar, bir de yağ gibi çıkıp kahraman olmaya çalışıyor” dedi.

“Bu çocuklar listeden düştükten sonra kimi bulacaksınız öğretmen yapacak?”

Tatar’a seslenen Gökçebel, “Size soruyorum; KHK’daki bu güne kadar herkesi siz atadınız. Bir çok üniversitenin adı geçiyor. Bir çok belgenin sahte olduğunu belirtiyor. Yalnız siz hiçbirini ispatlamadınız ve açıklamadınız. Bu çocuklar listeden düştükten sonra kimi bulacaksınız öğretmen yapacak?” diye sordu.

Sendika yetkilileri aynı zamanda sınavı kazananların listesini ve puan durumlarını da paylaştı;

Özgür Haber Merkezi











Başa dön tuşu