
Maliye Bakanlığı‘na bağlı olan ve Yönetim Kurulu üyeleri Bakanlar Kurulu‘nca atanan Zorunlu Sigortalar Garanti Fonu‘nda son dönemde yaşanan belirsizlik, üyeleri huzursuz etmiş durumda.
Maliye Bakanlığı’nın önerisiyle Bakanlar Kurulu tarafından Yönetim Kurulu üyesi olarak atanan Gürsel Gürbüz‘ün, Nisan ayında Para Kambiyo Dairesi Müdürlüğü‘nden emekli olmasına ve dışarıdan atama yöntemiyle tekrar atanmamasına rağmen üyeliğe devam etmesi, işlemlerde “usulsüzlük” riskini de beraberinde getirdi.
Zorunlu Sigortalar Garanti Fonu’nu Başkanı Hüseyin Saçman, Maliye Bakanlığı’na yazı yazarak durumun netleştirilmesini talep etti
Maliye Bakanlığı’ndan cevap bekleniyor
Fon yönetimi hali hazırda Başkan Hüseyin Saçman ve üyeler; Gürsel Gürbüz, Kemal Hansoy, Miraç Çek, Cengiz Ertürk’ten oluşuyor. Ancak Gürbüz’ün Nisan ayında emekliye ayrılmasına rağmen fon yönetimindeki görevine devam etmesi, usul tartışmalarını da beraberinde getirdi.
Emekliye ayrılmasıyla fondaki görevi de sona eren Gürbüz’le ilgili herhangi bir dıştan atama kararı bulunmuyor ancak Gürbüz buna rağmen fon yönetimindeki kararlara imza atmaya devam ediyor.

Üyeler arasında huzursuzluk yaşanmasına neden olan durumla ilgili fon yönetimi başkanı Hasan Saçman Maliye Bakanlığı bir yazı yazarak, konunun netleştirilmesini talep etti.

Özgür Haber Merkezi-Özel




















