EkonomiGenelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Herkes pastadan pay almak peşinde | Milyon euroları kim bölüşüyor?




Özgür Gazete’nin KÖLE KAMPI haberlerinden sonra bir kez daha gündeme gelen “yasa dışı işçi getirme” piyasası, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile polisin gözü önünde sosyal medyada da büyüyor!

Yasa açık ve net!

Kıbrıs’ın kuzeyinde uzun yıllardır devam eden ve adeta bir köle piyasası haline gelen yasa dışı işçi getirme durumu; Özgür Gazete’nin KÖLE KAMPI haberleri sonrası bir kez daha gündeme geldi.

YILIN İNSANLIK SKANDALI | 21. yüzyılda köle kampı

İş Yasası’nda açık şekilde “Çalışma Bakanlığı dışında hiç kimsenin, hiçbir kurumun işverene işçi, işçilere de iş bulmaya aracılık edemeyeceği ve ülkeye yabancı işçi getiremeyeceği” yazdığı halde, “yasa dışı işçi getirme piyasası” adeta bir borsaya dönüştü.

Herkes pastadan pay almak peşinde!

İşçilerin kendi ifadeleriyle, “adaya gelebilmek, daha iyi bir hayata, iyi bir maaş ve işe kavuşabilmek” için -ki bazılarına güneye kaçırılma sözü veriliyor- ülkelerindeki varlıkları satıp 8-12 bin euro arası para verdikleri bu sektörde herkes pay alma peşinde.

İçinde polisin, bürokratların, siyasilerin, sosyal medya fenomenlerinin ve “danışmanlık” adı altında yasa dışı işçi bulan firmaların olduğu sektöre kimse çomak sokmuyor, herkes akan baldan bir parmak çalıyor.

Yasa dışı olmasına rağmen gazetelere reklam veriyorlar!

“Sektöre” giren zenginleşiyor!

Sektöre girenlerin kısa sürede hayatları değişiyor, daha lüks araçlar sürmeye, daha iyi evlerde oturmaya başlıyorlar.

Tüm bunlar polisin, Çalışma Bakanlığı’nın ve yetkili diğer tüm kurumların gözü önünde oluyor. Bunun son örneği ise Saleh Danışmanlık adıyla faaliyet gösteren bir firma.

Dönemin Çalışma Bakanı Faiz Sucuoğlu

Sosyal medyada açık seçik köle pazarlığı!

Firma sosyal medyada çok aktif şekilde reklamlar paylaşıyor, iş vaadinde bulunuyor hem adaya gelmek hem de buradan yurt dışına gitmek isteyenleri görüşmeye çağırıyor.

Sosyal medyada boy gösteren bu sözde “danışmanlık” firması, “işçi arıyorum” diyenlerin paylaşımlarının altına da hemen iletişim numarası bırakıyor ve bunu bulabileceğini belirtiyor.

Sosyal medyada aleni ilanlar ve duyurular paylaşıyorlar

Bazı emekçilerin ise “dolandırılıyoruz” diyerek bıraktığı yorumlar da gözden kaçmıyor.

Aynı firma tarafından iş vaadiyle hem paraları alınan hem de işsiz kalan kişiler sadece sosyal medyadan şikayetle yetinebiliyor.

Dolandırılanlar sesini kimseye duyuramıyor

Polis bunları ihbar kabul edip işlem başlatmıyor. Köle pazarlığı ve satışı tüm hızıyla devam ediyor.









Başa dön tuşu