GüncelInstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Din İşleri: Cübbe ve sarık; toplumumuzda saygı, ilim ve maneviyatı temsil etmektedir






AKP iktidarı tarafından adanın kuzeyine “Cumhurbaşkanı” olarak atanan Ersin Tatar tarafından yazdığı yazılar nedeniyle hakkında dava açılan deneyimli gazeteci Serhat İncirli‘nin SİM TV‘deki programını, yaşanan politik skandalları hicvetmek için cübbe ve sarıkla sunması, Din İşleri Başkanlığı tarafından “alaycılık, küçümseme ve hakaret” olarak algılandı

Din İşleri: Cübbe ve sarık; toplumumuzda saygı, ilim ve maneviyatı temsil etmektedir

Deneyimli Gazeteci Serhat İncirli’nin bugün programına adanın kuzeyinde durmak bilmeyen politik skandallar zincirini hicvetmek için cübbe ve sarıkla çıkması, Din İşleri Başkanlığı’nı rahatsız etti.

Din işleri Başkanlığı, İncirli’nin adanın kuzeyindeki dayatmacı siyasi iklime atıfta bulunmak için programına cübbe ve sarıkla çıkmasını “dini değerleri küçümsemek, alaycılık, saygısızlık ve hakaret” olarak niteledi.

“Asırlardır ilim ve irfan yolunda hizmet eden din büyüklerimizin sembolü olan cübbe ve sarık; toplumumuzda saygı, ilim ve maneviyatı temsil etmektedir” ifadesinin ileri sürüldüğü açıklamada “Bu sembollerin hiciv ya da mizah adı altında küçümsenmesi kabul edilemez bir yaklaşımdır” denildi.

İncirli’nin hicvinin kınandığı açıklamada medya ve iletişim alanında görev yapan kişi ve kurumlar toplumsal hassasiyetlere, dinî sembollere ve kutsal değerlere karşı daha sorumlu ve saygılı davranmaya davet edildi.

Din İşleri Başkanlığı açıklamasında “Toplumun huzur ve inanç birliğine zarar verme potansiyeli taşıyan bu tür yaklaşımların tekrarlanmaması adına, gerekli görülmesi halinde yetkili merciler nezdinde yasal girişimlerin başlatılacağını kamuoyuna saygıyla bildiririz” ifadelerine de yer verildi.













Başa dön tuşu