InstagramKöşe Yazarlarımız

Peşkeş yatağında servis edilen orta pişmiş çıtır devlet kurumu

Acemi yazılarımı takip eden sevgili dostlar;

Genellikle ülkemizdeki güncel olayların, insan davranışlarının ve siyasetin mizahla yoğrulmuş hal-i pürmelalini anlattığım yazılarıma bu haftalık ara verip, özellikle Kuzey Yokatonya ülkesinde pek sevilen bir yemek tarifi vermek isterim.

Yemeğimizin adı; “Peşkeş yatağında servis edilen orta pişmiş çıtır devlet kurumu

Hazırlaması ve pişirmesi çok uzun zaman alan, ama inanılmaz lezzetli, yiyen sonradan gurmelerin tadına doyamadığı bir gurme lezzetidir yemeğimiz.

GEREKLİ MALZEMELER:

• Üzerine çökülecek ebat ve olgunluğunda büyük bir devlet kurumu (Doğrudan devlete ait olmayan ama yönetimi devlet tarafından atanan kurum ve kuruluşlar da olabilir)

• Taşra politikacısı seviyesindeki, bayrak sallayıcısı yerel yönetim kurulu başkan ve üyeleri

• Bir kurtarma planı

• Koordinasyon içerisinde olunacak gamaşa seviyesindeki atama bürokratlar

• Sendikalar ve sendikacılar (Kurumuna göre değişmek kaydıyla, uzlaşıcı, retçi, kendine yontan, sarı olabilir, lezzeti etkilemeyecektir)

• İlgili kurumda köşe başlarını tutmuş, oradan nemalanan çalışanlar

• Bas parayı yapayım haberi rolündeki icazetli gazeteciler

KURTARICI SOSU İÇİN:

• Koltuk gediklisi, kurtarıcı rolündeki iş bilmez ve şaibeli politikacılar

TERCİHE GÖRE:

• Konudan habersiz sosyal medya sövücüleri

• Memleket çıkarı

• Esnaf ve işadamı desteği

YEMEĞİMİZİN YAPILIŞI:

Önceden itina ile seçilmiş üzerine çökülecek olan devlet veya yarı devlet kurumumuz finansal ve idari zafiyet sosunda güzelce marine edin.

Marine etme işlemi kurumuna göre değişir fakat uzun zaman alacaktır, hazırlığı ona göre yapmak gerekir.

Kurum yönetimine atanmış, zaman içerisinde değişebilen taşra politikacısı seviyesindeki, bayrak sallayıcısı yerel eşraftan seçilerek atanan yönetim kurulu başkan ve üyeleri marinasyon işleminin tamamlanıp tamamlanmadığını, peşkeş çekilecek kurumun finansal ve idari zafiyetine bakarak anlarlar.

Bunu genellikle kurumun yatırım yapamamasına, maaş ödeyememesine ve veya özel sektördeki rakipleriyle rekabet edememesine bakarak anlayabilirsiniz.

Yemeğimizin hazırlanmasındaki en kritik aşama budur.

Hem yönetim kurulu hem de siyasetçi seviyesinden destek ve illa ki nakit çalışan, bas parayı yapayım haberi rolündeki icazetli gazetecileri bu aşamada tencereye ekleyin ve ilgili kurum çalışanlarını basın ve konudan habersiz, guno ve gologo ekolünden gelen sosyal medya sövücülerinin önüne atın.

Genellikle kurum çalışanlarının aldığı maaş üzerinden gerçekleşen sövdürülme işlemi, kurumumuzun peşkeş çekilecek kıvama gelmesinde en az marinasyon kadar önemlidir.

Yemeğimizin bu aşamasında kurum yönetimi tarafından hazırlanan kurtarma planınını çabucak sendikanın önüne konması gerekmektedir.

Bu aşama kritiktir, kurumu soğutmamaya çok dikkat etmelisiniz, peşkeş kıvamı çok hassastır. Kıvam bozulursa kurumu artık peşkeş çekilemez.

Sendikadan gelecek olan tepkileri yönetmek ve peşkeş kıvamını idare etmek için, tarafsız moderatör ve sadece ülke çıkarını gözeten koltuk gediklisi, kurtarıcı rolündeki iş bilmez ve şaibeli politikacıları ve onların gamaşa bürokratlarını yemeğe azar azar ekleyin.

Kısık ateşte ve maaş ödenmeyecek ve yasal haklar ödenemeyecek korkusuyla birlikte iyice karıştırın ve bir süre kıvam almasını bekleyin.

Sigorta, ihtiyat sandığı gibi yasal olarak zorunlu yatırımların önceden yapılmaması bu süreci hızlandırır, tavsiye ederim.

Sendika sarı ise bu işlem kolaydır. Tepki koyan türden ise sendikayı bölün veya yöneticilerinin kendilerini kurumu kurtarma planına dahil olduklarını zannetmesini sağlayın.

Artık yemeğimiz kıvamlanmış ve servis edilecek aşamaya gelmiştir. Şimdi de ilgili kurumda köşe başlarını tutmuş, oradan nemalanan çalışanları ekleyin, yemeğe güzel bir rayiha verecektir.

İlgili politikacı yardımıyla kurumu geniş bir servis tabağına alın, üzerine güzelce kıvamlınmış sostan gezdirin.

Tabağın kenarlarını ince kıyılmış sendikal tepki, kurtarma planı ve memleket çıkarı ile süsleyin.

Peşkeşin üzerinde de dilimlenmiş esnaf ve işadamı desteği paraları ekleyin

Kurumumuz peşkeşe hazırdır.

Meclis kararı ve koalisyon ortakları destekli, yasal çerçevede güzel bir masada, seçkin, tercihen damakta güzel bir etki bırakan bukeli bir muhalefet şarabıyla birlikte servis edin.

Hepinize afiyet olsun.
Vatana ve millete hayırlı olsun.











Başa dön tuşu