InstagramKıbrısManşetSiyaset

Karadayı: Gençlerin özgürce konuşamayacakları bir etkinlikte yer almanın anlamı yok

Anonim Gençlik Örgütü, 6. Doğancı Karpuz Kültür ve Sanat Festivali’nde yapacakları barış konuşmasına sansür uygulandığını açıklayarak, festivale katılmama kararı aldıklarını açıkladı

Karadayı: Gençlerin özgürce konuşamayacakları bir etkinlikte yer almanın anlamı yok

Anonim Gençlik Örgütü adına açıklama yapan örgüt aktivsiti Ömer Karadayı, Anonim Gençlik Örgütü olarak, DOKAD‘ın ve Lefke Belediyesi‘nin düzenleyeceği, ertelenmiş 1 Eylül Dünya Barış Günü Kutlamalarına ve 6 Doğancı Karpuz Kültür ve Sanat Festivali’ ne katılmama kararı aldıklarını açıkladı.

Anonim Gençlik Örgütü’nün belirli bir çizgiye sahip politik bir gençlik örgütü olduğunu ve katılacağı etkinliklerde topluma gençlerin sesini duyurma misyonu olduğunu belirten Karadayı, özgürce gençlerin fikirlerini konuşamayacakları bir etkinlikte yer almanın bir anlamı da olmayacağını belirtti.

“DOKAD’I kınıyoruz ve barış yanlısı tutumları ile bu durumun ters düştüğünü dile getirmek istiyoruz”

Karadayı, “Örgütümüzün etkinlikte yapacağı konuşmanın içeriği üzerinde oluşan çekinceden dolayı konuşmanın yapılması DOKAD tarafından istenmemiştir, barış etkinliklerinde işgali ve savaşı kınamamak bizler için kabul edilebilir bir yaklaşım olamaz bundan dolayı DOKAD’I kınıyoruz ve barış yanlısı tutumları ile bu durumun ters düştüğünü dile getirmek istiyoruz” diyerek, Derneğin Elye’nin solcu karakterini yansıtmadığını ve Elye halkına sonsuz saygılarının olduğunu vurguladı.

Karadayı, “Elye’nin Kalbi Soldan Atar sloganımızı yineleyerek, Lefke belediyesine bu değerli organizasyona bizleri davet ettikleri için teşekkürlerimizi iletmek isteriz” dedi.











Başa dön tuşu