InstagramKıbrısManşet

Cezaevinde verilen bir öğün yemek, lüks restoran fiyatları ile yarışıyor

Asgari ücretin 15 bin 750 TL olduğu Kıbrıs’ın kuzeyinde, coğunu üçüncü dünya ülkesi vatandaşlarının oluşturduğu Cezaevindeki mahkum ve tutukluların aylık gideri kişi başı 22 bin 800 TL. Bu ücret halkın vergileriyle ödeniyor

Bir öğün yemek, lüks restoran fiyatları ile yarışıyor

Kamalı Haber Ajansı, cezaevi müdürü Fatih Erdoğan‘ın “Cezaevindeki bir öğün yemeğin maliyeti 271 TL” açıklamasını genişletti ve tutuklu ve mahkumların Maliye’ye günlük ve aylık yükünü hesapladı.

Haberde; yurttaşların 15 bin 750 TL’lik asgari ücretle barınma, beslenme ve birçok ihtiyacını gidermeye mahkûm edildiği Kıbrıs’ın kuzeyinde, cezaevindeki bir kişinin aylık giderinin 22 bin 800 TL olmasının trajikomik bir durum yarattığına dikkat çekildi.

Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan’ın Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir mahkûmun günlük beslenme maliyetinin 736 TL olduğunu açıkladığına dikkat çekilen haberde; bir öğün yemek bedelinin ise 271 TL civarında olduğuna dikkat çekildi, bu fiyatın lüks bir restoranın fiyatlarıyla yarıştığı belirtildi.

Cezaevine sağlanan yemek masrafları devletin sırtına büyük bir yük

Lüks bir restoranda 250-300 TL’ye pilavı, eti, cipsi, salatasıyla tam menü alınabilinirken, cezaevine ihale usulü yemek sağlayan firmanın belirlediği rakamların fahiş olduğuna işaret edilen haberde; orta çaplı bir restoranda ise 190 liraya yine tam bir menü alınabildiği, cezaevine sağlanan yemek masraflarının devletin sırtına büyük bir yük olduğunun ortada olduğuna vurgu yapıldı.

Haberde, bu fiyatlara göre bir mahkûm veya tutuklunun aylık masrafının ayda 22 bin 800 TL’yi bulduğu belirtilirken, ülkedeki asgari ücretin 15 bin 800 TL olduğu da hatırlatıldı.

Erdoğan ne demişti?

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan heyetin talebi üzerine mahkemeye gelerek, cezaevinin son durumuyla ilgili bilgiler veren Merkezi Cezaevi Müdürü Fatih Erdoğan, mahkumların 3, 10 ve 14 kişilik koğuşlarda kaldığını, mahkumlara televizyon, klima ve buzdolabı sağlandığını, günde 3 öğün yemek verildiğini ve devlete günlük maliyetlerinin 736 TL olduğunu ifade etmişti.

Kamalı Haber











Başa dön tuşu