InstagramKıbrısManşet

KTOEÖS, Lapta Yavuzlar Lisesi’nde protesto eylemi yaptı

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Lapta Yavuzlar Lisesi‘nde, okul nüfusu, yabancı öğrenci sorunu, öğretmen kadrolarının eksikliği ve tam gün eğitime geçilmesi nedeniyle protesto eylemi yaptı

Eylem: Okuldaki öğrenci sayısı bini aştı

KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, grevle ilgili açıklamasında, Lapta Yavuzlar Lisesi’nde özellikle kalabalık sınıfların söz konusu olduğunu söyleyerek, okuldaki öğrenci sayısının bini aştığını belirtti.

Eğitim Bakanlığı’nın artan öğrenci sayısına çözüm olarak, okula 4 tane konteyner koyduğunu belirten Eylem, konteynerlar sayesinde okulda, öğrenci ve öğretmenlerin hava alacağı, oturup dinlenebileceği yerlerin kalmadığını vurguladı.

“Eğitim Bakanı, eğitime başlandı diye her şey yolundaymış gibi algı yaratıyor”

Eylem, eksik öğretmen kadrolarının halen daha tamamlanmadığını söyleyerek, “Eğitim Bakanı, eğitime başlandı diye her şey yolundaymış gibi algı yaratıyor. Bunu şiddetle protesto ediyoruz” dedi.

“Birçok okulda yabancı öğrenci meselesi vardır ve Bakanlık bu konuda kayıtsız kalıp, hiç bir şey yokmuş gibi davranmaktadır” diyen Eylem, okul idaresinin kendi çabasıyla kurs vermeye çalışarak bu konuyu çözmeye çalıştığını belirtti.

“Bu çocuklar aç kalacaklardır”

Eylem, Eğitim Bakanı’nın, ders sayısını artırarak tam gün eğitime geçeceğini söyleyip, algı yarattığını söylyerek, “Bu okuldaki küçük ve yetersiz kantin, binin üzerinde öğrencinin beslenmesini sağlaması mümkün değildir. Bu çocuklar aç kalacaklardır” dedi.

 











Başa dön tuşu