InstagramKıbrısManşet

Gardiyanlar Birliği: Ülkemizin girişlerinin kontrol altına alınmadığı taktirde suç oranlarında artış olacak

Gardiyanlar Birliği, Merkezi Cezaevi‘nde mahkum ve tutuklu sayısının 900’ü aşmış durumda olduğunu ve 650 kişilik koğuşlara 900 kişi sığdırmaya çalıştıklarını belirtti

Gardiyanlar Birliği: 650 kişilik koğuşlara 900 kişi sığdırmaya çalışıyoruz

Gardiyanlar Birliği’nden yapılan yazılı açıklamada, yeni inşa edilen cezaevinin 750 kişiye göre inşa edildiği, bunun 100 kişisinin ise açık cezaevi olarak tasarlandığı söylenerek, 650 kişilik koğuşlara 900 kişi sığdırmaya çalıştıkları belirtildi.

Şu anda polisin elinde 37 bin adet mazbata beklediğini vurgulayan Birlik, “Aslında bu da tüm gerçeği gözler önüne sermektedir” dedi.

“Mahkum ve tutuklu sayısıyla başa çıkabilmek için tek dayanağınımız eski cezaevi binası olacak”

Birlik’ten yapılan açıklama şu şekilde;

“Ülkemizin girişlerinin kontrol altına alınmadığı ve ekonomik krizin önüne geçilmediği taktirde suçlu ve suç oranlarında artış olacağı aşikardır. Yani başka bir değişle perşembenin geleceği çarşambadan bellidir.

Bu bağlamda artan mahkum ve tutuklu sayısıyla başa çıkabilmek için bizim tek dayanağınımız eski cezaevi binası olacaktır. Şuan hali hazırda orada 200’e yakın mahkum ve tutuklu bulunduruyoruz. Fakat tüm bu gerçekler ortada dururken eski cezaevi maalesef çok vahim durumdadır.

“Personel istihdamı yetkili makanlarca yapılmalıdır”

Oranın güvenlik ve insanca yaşama bakımından uygun hale getirilebilmesi için derhal ihaleye çıkılarak tadilat edilmesi ve gerekli personel istihdamı yapılması gerekmektedir. Şuan mevcut personel büyük özveri göstererek her iki cezaevinede yetişmeye çalışmaktadır.

Zaman zaman eski cezaevinin başka kurumlara verileceği iddiları da dolaşmaktadır. Böylesi bir durum Merkezi Cezaevini kaosa sürükleyecektir. Gerekirse K.T. Gardiyanlar Birliği olarak sendikalarımızla birlikte eylem ve grev haklarımızı kullanarak buna müsaade etmeyeceğimizi belirtmek isteriz.

Şöyle ki artık her iki cezaevide aktif olacak şekilde düzen alınmalı ve sistem buna göre çalıştırılmalıdır. Hem güvenlik hem de insancıl koşullarda faliyet sürdürülebilmesi için gerekli tüm yasal düzenlemeler ve personel istihdamı yetkili makanlarca yapılmalıdır. Şuan ki koşullarda en hızlı ve akılcı çözüm bu görülmektedir. Tüm bu konulara dikkat çekerek; gerekli çözümlerin bulunmadığı ve ortak akıl yürütülmediği taktirde sıkıntılar katlanarak çoğalacak ve cezaevi konusu kamuoyunu meşgul etmeye devam edecektir.











Başa dön tuşu