InstagramKıbrısManşet

BMBP: Tatar’ın Kıbrıslıtürklerin, kimliği ile oynama çabasını şiddetle kınıyoruz

Bu Memleket Bizim Platformu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu‘nda Kıbrıs ile ilhili otaya konan ayrılıkçı ve maksimalist görüşleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, bu görüşlerin Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum toplumları için istikrarsızlık ve gerginlik olduğunu vurguladı

BMBP: Kıbrıs ile ilgili ayrılıkçı ve maksimalist görüşleri kabul etmemiz söz konusu değildir

Yazılı açıklama yapan Platform, Kıbrıslıtürk toplumunun, Kıbrıs soruna bir an önce adil ve sürdürülebilir bir çözüm bulunması konusundaki beklentisinin öncelikli yerini koruduğunu belirterek, BMBP’nin, kurulduğu günden itibaren, Kıbrıs adasının bölünmesine karşı çıktığını ve her türlü ayrılıkçı siyaseti reddettiğini söyledi.

“Kıbrıs sorunu, BM Güvenlik Konseyinin çözüm ile ilgili kararları çerçevesinde, 2006-2017 yılları arasında varılan mutabakatlar çerçevesinde, 11 Şubat 2014 ortak açıklaması gözetilerek çözülmesi ve 2019 yılı Kasım ayında yapılan üçlü görüşmede, BM Genel Sekreteri’nin ortaya koyduğu yaklaşımlar ile ortaya çıkan “Guterres Çerçevesi” temelinde görüşmelerin hemen başlaması ve bir an önce çözüme ulaşmak önemlidir” diyen Platform, BM Genel Kurulu’nda Kıbrıs ile ilgili ortaya konan ayrılıkçı ve maksimalist görüşleri kabul etmelerinin kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

“Erdoğan’ın, tanınma yönündeki ifadesi, çözümsüzlüğe çağrı yapmak demektir”

Uzlaşı yerine ayrılıkçılığın öne çıkarılmasının, Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum toplumlarının yanında tüm bölge halkları için de istikrarsızlık ve gerginlik olduğunu söyleyen Platform,  “Sayın Erdoğan’ın, tanınma yönündeki ifadesi, çözümsüzlüğe yani adadaki statükonun aynen devam etmesine çağrı yapmak demektir” dedi.

Platform’un açıklamasının devamı şu şekilde; 

“Kıbrıslıtürkler olarak bu görüşü paylaşmıyor, kabul etmiyoruz”

“Kıbrıslıtürkler olarak bu görüşü paylaşmıyor, kabul etmiyoruz.

Tüm tarafları, Kıbrıslıtürk ve Kıbrıslırum toplumlarının beklentisi olan, iki bölgeli, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı federal bir çözüm için sağduyuya ve süreci sonuçlandırmaya davet ederiz.

“Tatar’ın Kıbrıslıtürklerin, kimliği ile oynama çabasını şiddetle kınıyoruz”

Cumhurbaşkanlığı makamında oturan Sayın Ersin Tatar’ın Kıbrıslıtürklerin, kimliği ile oynama çabasını şiddetle kınar, toplumsal kimliğimiz ve kültürümüz üzerinde oynanan sosyal mühendislik oyunlarına karşı sessiz kalmayacağımızı tüm kamuoyuna bildiririz.

Sn. Hristodulidis de Erdoğan’a veya Miçotakis’e çağrı yaparak değil, çözümün muhatabının Lefkoşa’da Kıbrıslıtürk Toplumu olduğunu hatırlaması ve kurucu eşit ortağı olduğumuz cumhuriyetteki haklarımıza ulaşmaya çaba göstermesi gerektiğini vurgularız.

Son olarak Kıbrıslıtürklerin, adil ve kalıcı bir çözüme olan inancını yinelerken, BM Genel Sekreterinin Özel Temsilci talebinin bir an önce karşılanmasını ve Kıbrıs sorununda ortak zeminin BM parametreleri olduğunu bu yönde mücadelemizi sürdüreceğimizi bildiririz”











Başa dön tuşu