InstagramKıbrısManşet

KTTB: Yürütülecek soruşturma şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilecek



Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği (KTTB), ‘sahte reçete yolsuzluğu’ olayında hukuki sürecin arkasında olduklarını ve olaya özel olarak KTTB çatısı altında araştırma komitesi kurulduğunu duyurdu

KTTB: KTTB çatısı altında bir araştırma komitesi kuruldu

Yazılı açıklama yapan Birlik, yönetim kurulu olarak olayı yakından takip etmeyi kendilerine görev bildiklerini belirterek, olaya özel olarak, KTTB çatısı altında bir araştırma komitesi kurulduğunu duyurdu.

Kurulan komitenin, Polis Genel Müdürlüğü’nden olayla ilgili ayrıntıları ve kanıtları talep
edeceği, mesleki etik ve kurallar çerçevesinde değerlendirme ve raporlama yapacağını ve
KTTB yasası çerçevesinde gerekli soruşturmanın yürütülmesiyle yetkili olduğunu belirten Birlik, polis ve adli makamların isteği doğrultusunda adli süreçle ilgili teknik konularda destek sağlama isteğinde olduklarını söyledi.

“Hasta ve hekim arasındaki güven ilişkisi olduğu unutulmamalıdır”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Hekimlik mesleğinin yürütülmesindeki temel faktör, hasta ve hekim arasındaki güven ilişkisi olduğu unutulmamalıdır. ‘Reçete yolsuzluğu’ olayının gündeme gelmesinin ardından hekimler arasında büyük bir üzüntü ve olayın aydınlanmasına yönelik ısrarcı bir istek olduğunu belirtmek isteriz.

KTTB üyesi her hekim, hekimlik mesleğinin konumunun ülkemiz için değerinin farkındadır. Bu nedenle meslek örgütümüze üye hekimlerin, meslek etik ve kurallarına aykırı hareketlerinin tespiti ve kanıtlanması halinde, gereğinin yapılması konusunda duruş ve istek içinde olduğunu bildiririz.

“KTTB yasası çerçevesinde yürüteceği soruşturma şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilecek”

Üyelerimizin bu duruş ve isteği sayesinde, KTTB yönetim kurulunun KTTB yasası çerçevesinde yürüteceği soruşturma şeffaf ve adil bir şekilde gerçekleştirilecek ve polis ile adli makamların isteyebileceği teknik destek sağlanacaktır.

Halkımıza hekimlerin süreç ve konuşulanlarla alakalı üzüntüsünü bir kez daha iletirken, bütün bir hekimlik mesleğinin bu olay üzerinden yıpratılmasındaki tehlikeyi ifade etmek isteriz.

Olayın şeffaf, adil ve makul bir hızda tamamlanması ve gereğinin yapılması talebini tüm meslektaşlarımız adına iletiriz”











Başa dön tuşu