InstagramKıbrısManşet

Erhürman: Halkımızın demokrasi ve medeniyet kaybına tahammülü yok




Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, parti genel merkezinde medyada örgütlü sendikalar ve sivil toplum örgütü temsilcilerini kabul ederek görüşme gerçekleştirdi

Erhürman, medyada örgütlü sendika ve sivil toplum örgütlerini kabul etti

Görüşmede, Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) ve Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) temsilcileri yer aldı.

Örgütler adına konuşan Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Emin Akkor, ifade özgürlüğünün korunmasıyla ilgili başlattıkları mücadele hakkında bilgi verip mücadeleleri için destek talep etti.

Erhürman: Sövme ile eleştirinin tespiti son derece önemli

Görüşmede söz alan Genel Başkan Tufan Erhürman, elbette hakaret ve sövmenin düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğini ancak özellikle siyasi konular söz konusu olduğunda neyin hakaret, neyin sövme, neyin eleştiri olduğunu tespit etmenin son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Erhürman, bu tespitin mahkeme tarafından yapılmasına kadar geçen evrede zanlı ya da sanık konumundaki kişinin hele de bir gazeteciyse, yaşayacakları ve tutuklamanın söz konusu olabilmesi, özellikle yargılamanın uzun olduğu koşullarda nihayette gelecek beraat kararının anlamını da son derece azaltma riski taşıdığını kaydetti.

Yalnızca zanlı ya da sanık değil, ülkede gazetecilik mesleği ile uğraşanların ve eleştirilerini sosyal medya üzerinden yapmak isteyen yurttaşların da korku, sinme, kaçınma gibi olumsuz duygu ve davranışlara mahkum olabileceklerini ifade eden Erhürman, “Bunlar, düşünceyi açıklama özgürlüğü, medeniyet ve demokrasi kayıplarıdır ve Kıbrıs Türk halkının bu alanlarda kayba tahammülü yoktur” dedi.

“Düşünce özgürlüğünün korunması yasal değişikliklerin yapılmasıyla mümkün olabilecek”

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin yaşananlardan hareketle bazı yasalarda değişiklik önerilerini Meclis’e sunduğunu da anımsatan Erhürman, “Bu değişiklik önerileri elbette hakaret ve sövmeyi düşünceyi açıklama özgürlüğü kapsamına almak anlamına gelmemektedir. Çünkü kendisine hakaret edildiğini ya da sövüldüğünü düşünen kişi ve kurumların tazminat davası açma hakkı saklıdır” dedi.

Yaşananların bu ülkede demokrasi ve düşünceyi açıklama özgürlüğünün gerçek anlamda korunmasının ancak bu yasal değişikliklerin yapılmasıyla mümkün olabileceğini kendilerine gösterdiğini belirten Erhürman, “Umarım gösterdiğimiz hassasiyet Meclis’teki CTP’ye mensup olmayan milletvekilleri tarafından da paylaşılır. Bu koşullarda aksi, demokrasi, insan hakları ve medeniyet alanlarında kayba onay vermektir” şeklinde konuştu.









Başa dön tuşu