InstagramKıbrısManşetSağlık

5 bin 205 reçeteden 36’sı incelendi


Polisin yürüttüğü “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklanan 1’i doktor, 1’i eczacı ve 3’ü de sade vatandaş olan 5 zanlı bugün yeniden Mahkemeye çıkarıldı, zanlılar hakkında 8’er gün tutukluluk emri verildi

Doktorlar ve eczacılar Yargıç huzuruna çıkarıldı

Sahte reçete yolsuzluğu soruşturması kapsamında tutuklanan, F.K adlı doktor, S.A adlı eczacı ve M.A, G.T ve E.K adlı vatandaş zanlılar bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde yeniden Yargıç huzuruna çıkarıldı. Mahkeme, zanlılara 8’er gün tutukluluk verdi.

Mahkemede şahadet veren polis, F.K adlı doktorun hakkında alınan ifadelerin 8 tanesinin aleyhinde olduğunu ifade ederek, doktorun hesabına gönderilen paraların ne maksatla gönderildiğinin araştırıldığını söyledi.

5 bin 205 reçeteden 36’sı incelendi

Polis ayrıca, Ocak ayından bu yana toplamda 6 bin 51 reçete yazıldığını, incelenen reçetelerden 8 tanesinin suç teşkil ettiğini söyledi.

S.A. adlı eczacının polise verdiği gönüllü ifadesinde “İyilik olsun diye yaptım” dediğini belirten polis, eczanede yapılan aramada 258 adet küpürü kesilmiş ilaç, 10 adet içi boş ilaç, 74 adet boş ilaç kutusu, 6 adet boş şurup şisesi ve 4 adet boş göz damlası şisesi bulunduğunu kaydetti.

Polis, 5 bin 205 reçeteden 36’sının incelendiğini ve bunların “suça bağlayıcı nitelikte” olduğunu kaydetti, sahte reçetelere imza atan vatandaşların da verdikleri gönüllü ifadede imza attıklarını kabul ettiklerini aktardı.











Başa dön tuşu