InstagramKıbrısManşet

Proje, bölgedeki çevre ve halk sağlığının daha iyi korunmasını sağlayacak

Avrupa Birliği‘nin mali desteği ile UNDP tarafından yürütülen AB finansmanlı Yerel Altyapı Hizmetleri, Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi genişletme projesini başarıyla tamamladı

Proje, bölgedeki çevre ve halk sağlığının daha iyi korunmasını sağlayacak

Yapılan açıklamada bunun, Güzelyurt bölgesi ve çevresinde su yönetimi kapasitesinin artırılmasına dair önemli bir adım olduğu belirtilerek, tesisin kapasitesini iki katına çıkaran genişletme projesinin, bölgedeki çevre ve halk sağlığının daha iyi korunmasını sağlayacağı ifade edildi.

Avrupa Komisyonu’nun Yapısal Reform Desteği Genel Müdürlüğü, Kaynaklar, Koordinasyon ve Yardım Programı Direktörü Judit Rosza törende yaptığı açıklamada, projenin, 10 yılı aşkın bir süre önce başlayan uzun bir yolculuğun son adımı olduğunu söyledi.

“Kıbrıs’taki toplumların paylaştıkları çevreyi korumak için birbirleriyle işbirliği içinde çalışmaları önemlidir”

Rosza, şöyle devam etti;

“Bu önemli AB desteğinin amacı, yerel altyapıyı ve hizmetleri iyileştirerek adanın yeniden birleşmesini kolaylaştırmak, böylece tüm adayı herkes için daha yaşanabilir ve sürdürülebilir kılmaktır. Yeraltı sularının rolü – gerek miktar gerek kalite açısından – sadece Güzelyurt bölgesinin değil tüm adanın refahı ve kalkınması için çok önemlidir. Çevre tektir ve herhangi bir Yeşil Hat tanımamaktadır. Kıbrıs’taki tüm toplumların paylaştıkları çevreyi korumak için birbirleriyle işbirliği içinde çalışmaları önemlidir”

Nedera: Projenin amacı su yönetimini geliştirerek Güzelyurt’da daha temiz ve sağlıklı bir çevre yaratmaktadır

UNDP İstanbul Bölgesel Merkez Direktörü Steliana Nedera, projenin başarıyla tamamlanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada memnuniyetini şu sözlerle ifade etti: “Bu ortak sonuçların elde edilmesinde etkili olan uzun süreli ortaklıkları için AB’ye en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi genişletme projesinin başarısı su yönetimini geliştirerek Güzelyurt’da daha temiz ve sağlıklı bir çevre yaratmaktadır. Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri 6 ve 16’nın gerçekleştirilmesine önemli ölçüde katkıda bulunarak daha sürdürülebilir ve barış içinde bir gelecek kurmaya yönelik ortak taahhüdümüzü yansıtmaktadır.”

Törenin ardından Güzelyurt Atık Su Arıtma Tesisi’nin genişletilmesinin tamamlanması vesilesiyle zeytin ağaçları dikildi.











Başa dön tuşu