InstagramKıbrısManşet

Dün tutuklanan doktor ve eczacılar Yargıç huzuruna çıkarıldı

Poliste oluşturulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yütürülen “sahte reçete soruşturması” kapsamında dün tutuklanan 3’ü doktor 3’ü eczacı olan zanlılar Mahkeme’ye çıkarıldı, 3’er gün tutukluluk verildi

Dün tutuklanan doktor ve eczacılar Yargıç huzuruna çıkarıldı

Sahte reçete yolsuzluğu soruşturması kapsamında tutuklanan D.D, F.D, A.K adlı doktor ve A.Ç, E.İ, A.T. adlı eczacı zanlılar bugün Mağusa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç huzuruna çıkarıldı.

Mahkeme, “Sahte evrak düzenleme”, “Sahte evrakı tedavüle sürme”, “Sahtekârlıkla para ve mal temin etme” suçlarından yargılanan zanlılara 3’er gün tutukluluk verdi.

50 farklı eczaneye, 4 bin 489 reçete yazıldı

Mahkemede şahadet veren Polis, D.D isimli doktorun Ocak ve Ağustos ayları içrisinde, 50 farklı eczaneye, 4 bin 489 reçete yazdığını söyleyerek, yazılan reçetelerden 893 tanesinin A.Ç isimli zanlının eczanesine yazıldığını belirtti.

Polis, yazılan reçetelerden 97 tanesinin incelendiğini, bulardan 20 tanesinin sahte olduğunu aktardı.

Polis ayrıca, incelenen reçetelerde, hastaların muayane olmadıklarını ve reçetede yazılan ilaçları almadıklarının tespit edildiğini aktardı.

Yazılan reçetelerden 11 tanesi sahte

Polis, F.D isimli doktorun ise Ocak ve Ağustos ayları içrisinde 34 farklı eczaneye, 274 reçete yazdığını söyleyerek, yazılan reçetelerden 113 tanesinin E.İ  isimli zanlının eczanesine yazıldığını belirtti.

Polis, yazılan reçetelerden 11 tanesinin sahte olduğunu aktardı ve E.İ’nin eczanesinde yapılan aramalarda bin 593 adet reçetenin emare olarak alındığını belirtti.

Yazılan reçetelerden 6 tanesi sahte

A.K isimlı doktorun ise Ocak ve Ağustos ayları içrisinde, 92 farklı eczaneye, 13 bin 560 reçete yazdığını söyleyen Polis, yazılan reçetelerden 297 tanesinin A.T isimli zanlının eczanesine yazıldığını belirtti.

Polis, yazılan reçetelerden 6 tanesinin sahte olduğunu aktardı ve A.T’nin eczanesinde yapılan aramalarda bin 210 adet reçetenin emare olarak alındığını belirtti.











Başa dön tuşu