InstagramKıbrısManşet

Zanlılar, Yargıç huzuruna çıkarıldı

Poliste kurulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yürütülen “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturmasında tutuklanan, Cumhuriyetçi Türk Partili (CTP) eski Milletvekili, Başbakan ve Meclis Başkanlarından Dr. Sibel Siber ve zanlı eczacı G.KLefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Doktor Sibel Siber ve eczacı zanlı G.K tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Özgür Gazete Muhabirleri Kadir Sidal’in takip ettiği davada, Mahkemeye bulguları aktaran tahkikat polisi zanlı Dr. Sibel Siber‘in kliniğinde ve zanlı eczacı G.K‘nin eczanesinde atama yapıldığını ve birçok evraka incelenmek üzere e konulduğunu belirtti.

Polis, zanlı eczacı G.K‘nin sadece Ağustos ayında 313 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne gönderdiğini ve bunların 143‘ünün zanlı Dr. Sibel Siber tarafından yazıldığının belirlendiğini, zanlı eczacı G.K‘nin Ocak-Ağustos döneminde ise toplam 2 bin 537 tane Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne gönderdiğini, bunlardan bin 388‘inin ise zanlı Dr. Sibel Siber tarafından yazıldığını aktardı.

Açıklama yok.

Polis ayrıca zanlı Dr. Sibel Siber‘in Ocak-Ağustos döneminde toplam 2 bin 745 Sosyal Sigorta reçetesi  yazdığını, bunlardan 76 tanesinin sahte olduğunun ve 40’ının da zanlı eczacı G.K‘nın eczanesine yazıldığının tespit edildiğini aktardı.

Polis reçetelerde adı yazan 56 kişinin ifadesinin alındığını, bu kişilerden 19‘unun Dr. Sibel Siber‘e hiç muayene olmadığını söylediğini belirtti.

Açıklama yok.

Polis, zanlıların soruşturmaya etki etmeyecekleri gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlıların; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL senet imzalanması ve zanlıların haftada bir polise ıspat-ı vücut yapmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Zanlıların kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.

Açıklama yok.











Başa dön tuşu