InstagramKıbrısManşet

İki eczane toplam 4 bin 121 adet reçete gönderdi

Polisin içinde kurulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yürütülen “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturmasında 2’si eczacı, 1’i vatandaş olan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı

D.Ö’nün Sosyal Sigortalar Dairesi’ne sunduğu 236 reçetenin 54’ü sahte

Özgür Gazete muhabiri Kadir Sidal’in takip ettiği davada şahadet veren polis, bugüne kadar toplam 71 ifade alındığını ve zanlıların el yazısı örneklerinin alınıp incelemede olduğunu aktardı.

Polis, eczacı D.Ö’nün, Ocak-Ağustos ayları arasında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne 2 bin 273 reçete gönderdiğini ve Ağustos ayında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne sunduğu 236 reçetenin 54’ünün sahte olduğunun tespit edildiğini söyledi.

T.C’nin Sosyal Sigortalar Dairesi’ne sunduğu 229 reçetenin 12’si sahte

Polis, T.C’nin eczanesinden de aynı dönemlerde bin 848 reçetenin Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderildiğini ve Ağustos ayında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne sunduğu 229 reçetenin 12’sinin sahte olduğunun tespit edildiğini açıkladı.

İki eczane toplam 4 bin 121 adet reçete gönderdi

Polis, D.Ö’nün eczanesinde yapılan aramada 3 adet Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderilmek üzere hazırlanmış reçete, 2 adet bilgisayar, cep telefonu ve 226 adet yeşil reçete bulunduğunu söyledi.

Polis, T.C’nın Eczanesi’nde ise bir adet bilgisayar, 3 ajanda, bir adet cep telefonu, biri D.Ö’ne ait 12 kaşe bulunarak, emare alındığını belirtti.

Polis, iki eczanenin toplam 4 bin 121 adet reçete gönderdiğini, bunlardan sadece 47 tanesinin incelendiğini söyledi.

Zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlandı

Polis, zanlıların soruşturmaya etki etmeyecekleri gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç zanlıların; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL senet imzalanması ve zanlıların haftada bir polise ıspat-ı vücut yapmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Zanlıların kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.











Başa dön tuşu