InstagramKıbrısManşet

Zanlı eczacılar Yargıç huzuruna çıkarıldı

Poliste kurulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yürütülen “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında tutuklanan 3 zanlı eczacı bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Zanlı eczacılar Yargıç huzuruna çıkarıldı

Tutuklu bulunan zanlı eczacılar Ş.A, E.A ve G.G, “Resmi Evrak Sahteleme“, “Sahtelenmiş Resmi Evrakı Tedavüle Sürme” ve “Sahtekarlıkla Para ve Mal Temini” suçlamaları ile bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davada, Mahkemeye bulgularını aktaran tahkikat polisi zanlıların; 13 Eylül 2023 tarihinde başlatılan sahte reçete soruşturması kapsamında, müşterilerinin bilgileri dışında reçete düzenleyip Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne işletikleri gerekçesiyle 27 Ekim tarihinde tutuklandıklarını belirtti.

Zanlı eczacı Ş.A, ıspat-ı vücut için muaf tutuldu

Polis zanlı eczacı Ş.A‘nın, Ocak-Ağustos ayları arasında 2 bin 980 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan zanlı Dr. M.S ve Dr. H.U ile de anlaşmalı olduğunu kaydetti, yapılan incelemede 23 adet sahte reçete tespit edildiğini ve zanlının gönüllü ifade vermediğini aktardı.

Ş.A‘nın avukatı, müvekkilinin 75 yaşında olduğunu ve uzun yıllardır eczanesi olduğunu belirterek her hafta polise gidip ıspat-ı vucütda bulunmasına itiraz etti. Mahkeme avukatın itirazını uygun buldu ve zanlı eczacı Ş.A’yı ıspat-ı vücut için muaf tuttu.

Yapılan incelemede 31 adet sahte reçete tespit edildi

Polis zanlı eczacı E.A‘nın ise Ocak-Ağustos ayları arasında toplam bin 248 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve zanlı Dr. M.S ve Dr. H.U ile de anlaşmalı olduğunu belirtti. Polis yapılan incelemede 31 sahte reçete tespit edildiğini ve zanlının gönüllü ifade vermediğini aktardı. E.A’nın avukatı da, zanlının her hafta polise gidip ispat-ı vucütda bulunması konusunda itirazda bulundu, Mahkeme reddetti.

Zanlı Dr. M.S, 688 reçeteyi G.G’nin eczanesine yazdı

Poliz zanlı eczacı G.G‘nin de Ocak-Ağustos ayları arasında 2 bin 838 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve zanlı Dr. M.S anlaşmalı olduğunu belirtti ve yapılan incelemede 13 adet sahte reçete tespit edildiğini ve zanlının gönüllü ifade vermediğini aktardı. G.G’nin avukatı, eczacının yoğun iş temposundan dolayı ıspat-ı vucüt için itirazda bulundu, Mahkeme reddetti.

Polis ayrıca zanlı Dr. M.S’nin Ocak-Ağustos ayları arasında 688 reçeteyi G.G’nin eczanesine yazdığını da aktardı.

Reçeteler, zanlılara gösterildiğinde kendi reçeteleri olduğunu doğruladı.

Polis, zanlıların soruşturmaya etki etmeyecekleri gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

E.A ve G.G için huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç zanlıların; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL senet imzalanması ve zanlıların iki haftada bir polise ıspat-ı vücut yapmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Zanlıların kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.











Başa dön tuşu