DünyaInstagramSürmanşet

CPJ: Öldürülen gazetecilerden 26’sı Filistinli, 4’ü İsrailli, 1’i de Lübnanlı

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Gazze‘de en az 31 gazetecinin hayatını kaybettiğini açıkladı

Gazeteci örgütlerine göre, Gazze Şeridi’ndeki çatışmalarda gazeteciler için tehlike olağanüstü boyutlarda. New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) bölgede şu ana kadar en az 31 gazetecinin öldürüldüğünü, öldürülen gazetecilerden 26’sının Filistinli, dördünün İsrailli, birinin de Lübnanlı olduğunu açıkladı.

Komite’nin verilerine göre, sekiz gazeteci çatışmalarda yaralandı, dokuz gazeteci ise kayıp ya da gözaltında.

Teyitli kayıpların ve yaralıların bir listesini yayımlayan örgüt; ölüm vakalarına, kayıplara, medya kuruluşlarına, gazetecilerin büro ve evlerine saldırılara ilişkin henüz teyit edilemeyen başka bilgilerin de olduğunu belirtti.

“Gazeteciler bu yürek parçalayıcı çatışmayı haberleştirebilmek için büyük fedakarlıklarda bulunuyor”

CPJ, İsrail’in kara operasyonu ve yıkıcı hava saldırılarının yanı sıra iletişim kanallarının kesilmesi ve yaygın elektrik kesintileri nedeniyle gazetecilerin yüksek risk altında olduğuna dikkat çekti.

Örgütün açıklamasında, özellikle Gazze Şeridi’nde bulunanların “emsalsiz bir bedel ödediği ve olağanüstü tehditlerle karşı karşıya kaldığı” belirtildi.

Açıklamada “Bölgedeki gazeteciler bu yürek parçalayıcı çatışmayı haberleştirebilmek için büyük fedakarlıklarda bulunuyor” ifadeleri kullanılarak, çok sayıda gazetecinin meslektaşlarını, ailelerini, medya kuruluşlarını kaybettiği ve güvenli bir yer ya da çıkış olmamasına karşın kaçmak zorunda kaldığı ifade edildi.











Başa dön tuşu