KıbrısKöşe YazarlarımızManşet

İçerde ne var, kimler kimleri dinliyor, rapor ediyor ve tutuklanmaları için talimat veriyor?

Gazeteci Kazım Denizci‘nin, bir haber ajansından alarak, noktasına virgülüne dokunmadan kendi haber sitesi ve sosyal medya hesabında yayınlanan bir haberden dolayı tutuklanması, bir gece polis hücresinde kalması, Mahkemece teminata bağlanıp tutuksuz yargılama kararı verilmesi basit bir şey değildir!

Bu konuda kimin şikayet ettiği ya da işaret ettiği önemli olduğu kadar, hukuki ve basın ve ifade özgürlüğü açılarından bir facia olan bu talebi yerine getiren ve Ceza Davası okuyan Başsavcılığın durumu ise hukuka kadar uzanan elleri de bize gösteriyor!

Önce Polis,
Sonra Savcılık,
Şimdi de Mahkemeler!

Meclis içi Meclis dışı siyasi partilerle örgütler ve sivil toplumla birlikte “Mücahitler Sitesi’nde neler oluyor?” diye sormadığımız müddetçe, gazetecileri de akademisyenleri de muhalif tüm kesimleri de tek tek almaya devam edecekler!

Bu konuda bir gazeteci olarak adeta haykırıyorum; Polis Genel Müdürlüğü‘nü, PGM Müdürü Ahmet Soyalan‘ı ve ismi geçen herkesle birlikte UBP-DP-YDP Hükümeti‘ni ve Ersin Tatar‘ı bu konuda baskı unsuru yaratıp konuşturmazsanız, bu “adam almalar” devam edecek.

Her şeyin kökü Mücahitler Sitesi’nde kurulan o yapılanmadadır.

Oradaki güvenlik sisteminde, şifreli kapılarda, Türkiye’den getirilen polis amirlerinde, emirlerine verilen KKTC polisinde, orada kurulan paralel polis birimlerinde, yapıldığı iddia edilen ses izolasyonlarındadır!

Her şey orada, düğümün başı poliste!
Sonrasında ise Savcılık!

Bunları görmezden geldikçe, günlük meselelerde boğuldukça kaybedeceğiz!

Bir kez daha en yüksek perdeden söylüyorum;
Mücahitler Sitesi’ni sorun!
Açığa çıkması için baskı oluşturun!

Gerekirse muhalefet bir araya gelip buranın önünde toplanın!

“İçerde ne var?”
“Kimleri dinliyorsunuz?”
“Kimleri rapor ediyorsunuz?”
“Kimler kimlerin tutuklanması için talimat veriyor?” diye sorun…

ozgur_gazete_kibris_ahmet_soyalan_pgm_emeklilik

Bıkmadan, usanmadan sorun.

Biz soruyoruz,
Devam da edeceğiz ama yetmez!

Birer birer tüm yoldaşlarımızın,
Aydınlık ve muhalif Kıbrıslıtürklerin ellerine kelepçe vurulmasını oturup beklemek istemiyorsak adres Mücahitler Sitesi’dir!











Başa dön tuşu