KıbrısManşet

Sol Gençlik: Kıbrıs solunun sorunu, tarihi bilgiden yoksunluğu: Bugün aydınlık değildir

Sol Gençlik, Kıbrıs solunun sorununun tarihi bilgiden yoksun olması olduğunu savunarak, 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanan bugünün aydınlık bir gün olmadığını söyledi

Sol Gençlik: Asla öğretmenler günü olarak kabul edilemez

Yazılı açıklama yapan Sol Gençlik şunları kaydetti;

“Bugün adanın kuzey kesimini işgal eden, 12 Eylül faşist cuntasının tarihi karalama günüdür. 24 Kasım F-faşist cuntanın tayin ettiği bir gündür ve asla öğretmenler günü olarak kabul edilemez.

Bir 7 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir

Kenan Evren cuntasının 12 Eylül faşizmi on binlerce eğitim emekçisini işkenceden geçirip zindanlarda süründürdü.

“Öğretmen örgütleri 24 Kasımı reddetmeli”

İki yüz binden fazla üyesi ve altı yüz elli şubesi bulunan, yetmişli yılların en büyük öğretmen örgütü olan Türkiye Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği adlı meslek örgütüne üye olmayı ‘yasadışı örgüt üyeliği’ olarak kabul eden cunta, TÖB-DER’li öğretmenleri 141 ve 142 diye bilinen (bir sınıfın diğer sınıflar üzerinde egemenliğini gerçekleştirmek amacı ile, örgüt kurma suçu) faşist yasalardan yıllarca hapse mahkûm etmiştir.

Çocuklarımızın gönlünün fatihleri olarak bilinen, yiğit, fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz bu, faşizm kalıntısı günü kendi günleri olarak kabul etmemeli ve 5 Ekim, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen ‘Öğretmenlerin Statüsü Hükümetlerarası Özel Konferansı’nın sona erip UNESCO temsilcileri ile ILO tarafından ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’nin oy birliği ile kabul edilişi resmi Öğretmenler Günü olarak kabul etmelidir.

Öğretmen örgütleri 24 Kasımı reddetmeli, öğretmenlere işkence etmiş ırkçı-faşist bir yönetimin eseri olan 24 Kasım’ı iade etmelidirler.

Bugün aydınlık değildir”











Başa dön tuşu