KıbrısManşet

Nazlı: İhtiyacımız olan; insanların bir araya gelebileceği alanların çoğaltılması

Bağımsızlık Yolu Lefkoşa Bölge Sorumlusu ve Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Meclis Üyesi adayı Avukat Cansu N. Nazlı, yerel yönetimlerin kamusal uygulamaları çoğaltarak geçim sıkıntısı yaşayan yurttaşa yararlı olabileceğini, bunlarla ilgili birçok önerilerini olduğunu anlattı

Nazlı: Gerçek iktidar TC egemenleri ve sermaye kesimidir

Özgür Web TV‘de yayınlanan Özgür Yorum-Seçim Özel yayınında Damla Dabis‘in sorularını yanıtlayan Nazlı, ülkedeki gerçek iktidarın, hükümet edenler ve yerel yönetimler değil, TC egemenleri ve sermaye kesimi olduğunu belirtti.

Açıklama yok.
Bağımsızlık Yolu LTB Meclis Üyesi adayı Avukat Cansu N. Nazlı

Nazlı, “Ancak genel olarak Meclis’te özel olarak da Belediye Meclislerinde mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu meclisleri de mücadele alanı olarak kullanacağımızın taahhüdünü veriyoruz halka. Bir gerçek var ki; vatandaşı seçimler açısından heyecanlı görmüyoruz çünkü herkes geçim sıkıntısı yaşıyor. Biz de ‘Emekçinin Partisi’ olarak sosyal belediyecilik anlamında yapılacak olanlar için buralarda mücadele edeceğiz” dedi.

Kolektif Mutfaklar, Kamusal Çamaşırhaneler…

Sosyal Belediyecilik uygulamaları açısından neler yapılabileceğine örnek veren Nazlı, bunun içinde Kolektif Mutfaklar, Kamusal Çamaşırhaneler gibi uygulamaların olduğunu anlattı ve bu uygulamaların hayata geçmesinin ekonomik açıdan ciddi bir yarar sağlayacağı gibi her gün evlerde yemek pişerken ya da çamaşır yıkanırken harcanan su ve enerjiden de tasarruf sağlayacağını kaydetti.

Açıklama yok.

Nazlı, “Mesela süpermarketlerin yemek reyonları var. İnsanlar bunlardan faydalanıyor ancak çok pahalı olduğu için birçok insanın çok sınırlı erişimi oluyor. İşte bunun daha uygun fiyatla olması daha erişilebilir olmasını sağlayacak. Ayrıca kooperatifleşmeyle ilgili önerilerimiz de var” dedi.

“Kooperatifleşmenin önemini biliyoruz”

Kooperatifleşmenin genişletilmesi gereken bir ağ olduğunu düşündüklerini, kooperatifler aracılığıyla üretilen bir malın, dağıtım kooperatifleri tarafından dağıtıldığı zaman daha uygun ücretlerle dağıtılacağını söyleyen Nazlı, tüketim kooperatifleriyle de bu malların halka daha ucuza ulaşabileceğini belirtti.

Nazlı, “Aslında ‘Yerel seçimlerle ilgilenecek halimiz mi var, ayın sonunu zor getiriyoruz’ diyenler için bunlar birer cevaptır. Yerel yönetimlerin bu uygulamalarla geçim sıkıntısı geçen insanlara fayda sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

“İhtiyacımız olan; insanların bir araya gelebileceği alanların çoğaltılması”

Bağımsızlık Yolu Meclis Üyesi adayları ve aday olmayan diğer üyeleri arasında her meslek grubundan insanlar olduğunu, bunlar içinde özel sektör emekçileri ve belediye emekçileri bulunduğunu anlatan Nazlı, arka planda da birçok yoldaşla birlikte yerel yönetimler programlarındaki taleplerini Meclis gündemine getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Nazlı, “Çevre konusunda da ‘atıkların ayrıştırılması ve geri dönüştürülmesi’ gibi birçok önerimiz var. Dünyanın birçok yerinde bu sayede birçok ürün elde edilebiliyor. Yol ve çevre düzenlemesiyle ilgili de; sadece yeşil alan olarak değil kamusal alanlarda da ihtiyacımız olan şey; insanların bir araya gelebileceği alanların çoğaltılması. Birçok ülkede meydanlarda insanlar bir araya geliyor ve bu bir aradalık insanların yalnız olmadığını da hissettiriyor” dedi.

“Kamusal olana daha hoyrat, bireysel olana daha özenli davranılan bir eğilim var”

Kamusal alanların çoğalmasının ve halkın bir arada vakit geçirmesinin birçok olumlu getirisi olduğunu, buralarda küçük esnafların daha verimli çalışabileceğini kaydeden Nazlı, aynı zamanda bunun; kamusal olana daha çok sahip çıkmakla ilgili de bir farkındalık oluşacağını söyledi.

Nazlı, “Kamusal olana daha hoyrat davranılan, bireysel olana daha özenli davranılan bir ortam ve eğilim var. Bunların değişmesi aslında o koşulların değişmesini getirecek. Hafif raylı sistemlerle toplu taşımacılığın ülke çapında genişletilmesini de talep ediyoruz. Mesela bizim onlarca yıl önce tren sistemimiz vardı. Şimdi herkes bireysel araçlarıyla yolculuk ediyor. Hafif raylı sistemlerin hayata geçirilmesi de coğrafi olarak çok mümkün” dedi.

Ulaşımın dahi akaryakıt ve araç ithalatçılarının yani sermayenin elinde olduğunu söyleyen Nazlı, yerel yönetimlerle ilgili projelerini anlatırken, hem doğaya zarar veren hem de daha pahalı ulaşım sağlayan bu kesimlerin iktidarının engellenmesi anlamında da önemli olduğunu belirtti.











Başa dön tuşu