KıbrısManşet

Tanıttıran: Peki Gönyeli’yi, karşınıza kimse aday çıkarmadığı halde niye kaybettiniz?

Bağımsızlık Yolu Üyesi ve geçtiğimiz dönem Milletvekili adaylarından Hakan Tanıttıran, Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy‘un, “‘Sol Güçler’ dediğimiz arkadaşlar, neredeyse bütün bölgelerde karşımıza rakip çıkardılar” sözlerine karşın “Peki Gönyeli’yi, karşınıza kimse aday çıkarmadığı halde niye kaybettiniz?‘ diye sordu

Tanıttıran: Akansoy’un “Sol Güç Birliği”nden anladığı kendi adaylarına oy verilmesi

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tanıttıran, CTP Genel Sekreteri Akansoy’un Özgür Web TV‘de Damla Dabis‘in programında sarf ettiği, “Biz her yerde aday çıkaracağımızı bir yıl önce söylemiştik. Ama bu ‘Sol Güçler’ dediğimiz arkadaşlar, neredeyse bütün bölgelerde karşımıza rakip çıkardılar” sözlerini hatırlattı.

Tanıttıran, “Anlaşılan o ki; Akansoy’un ‘Sol Güç Birliği’nden anladığı kendi adaylarına oy verilmesi. O yüzden Lefkoşa’yı kaybetmişler. Bakın BKP hiçbir şey talep etmeden adaylarına oy vermiş. Ne güzel değil mi?” diye sordu.

“Peki Gönyeli’yi, karşınıza kimse aday çıkarmadığı halde niye kaybettiniz?”

“Lefkoşa’yı Sol Güç Birliği adayı kazandı anladık” diyen Tanıttıran Akansoy’un, “Serdar Denktaş çıktı açık açık Harmancı’ya destek verdiğini açıkladı” sözlerine de atıfta bulunarak, “Satır arasında ‘Serdar Denktaş da Mehmet Harmancı‘yı destekledi’ diyerek subliminal ‘aday sol değil mesajını da’ verdi” dedi.

Tanıttıtan, ” ‘Peki Gönyeli’yi karşınıza kimse aday çıkarmadığı halde niye kaybettiniz?’ diye sormak da gerekli. Siz Kıbrıs’ın kuzeyinde bunca yıldır kazandığınız belediyelerde neoliberal belediyeciliğinizin yarattığı tahribat yüzünden kaybettiniz sevgili Akansoy. Ben de büyüklerimizin veciz bir sözüyle bitireyim; Bu kafayla gidersen askere, asla alamazsın teskere” ifadelerini kullandı.

Akansoy neler söylemişti?

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy, Sol Güçler” dedikleri kişilerin, yerel seçimlerde neredeyse bütün bölgelerde CTP’nin karşısına rakip çıkardığını söyleyerek, hem seçim stratejilerinin Lefkoşa’da karşılık bulmadığını söyledi hem de Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) özelinde de “belli güç odaklarının” ittifak yaptığını iddia etti

ozgur_gazete_kibris_asim_akansoy_mehmet_harmanci

Haberin tamamı için TIKLAYIN











Başa dön tuşu