KıbrısManşet

Akansoy: Bu hükümet TC’den gelen bürokratların zılgıtını yiyen bir hükümettir

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri ve Milletvekili Asım Akansoy, Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın “CTP bu devleti yönetemez” sözlerine cevap verdi, hükümetin “atanmış” bir hükümet olduğunu ve TC yetkilileri tarafından sürekli “haşlandığını” söyledi

Akansoy: Arıklı istedi diye CTP elini açacak değildir

Kıbrıs Postası’nda Ulaş Barış’ın sorularını yanıtlayan Akansoy, Arıklı’nın sözlerine karşın, CTP’nin hükümet deneyimlerinin olduğunu ve bundan kendi derslerini çıkardığını, bundan sonraki süreçte de toplumun bütünlüklü dönüşüm ihtiyacı olduğunun da gerçek olduğunu kaydetti.

Akanoy, “Bundan sonraki süreç sıradan bir süreç olmaz. Bu işin şakası yok, ciddiyet ve sorumluluk gerektirir. Arıklı istedi diye CTP elini açacak değildir. Vatandaşlık Yasası’nda, sivilleşmesi konusunda, ayakları üzerinde duran ekonomik model için ne yapacağız bizim ve halkımızın bileceği iştir. Günü geldiğinde halkla paylaşılır, yol yürünür” dedi.

“TC yetkililerinin bizim hükümeti haşladığı, kızdığı, bağırdığı hep konuşulan meseleler artık”

Şu anki hükümetin atanmış bir hükümet olduğunu, bunun da eski Başbakan Ersan Saner ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın imzaladığı kapsamlı protokolün sonucu olduğunu kaydeden Akansoy, CTP’nin o protokolü hayata geçiremeyeceğini değil geçirmeyeceğini belirtti.

Akansoy, “Bütün olarak onu alıp bir hükümet programı haline getirmez. CTP’nin iddiası Kıbrıslıtürklerin beklentilerini, ihtiyaçlarını, KKTC vatandaşlarının beklediği projeleri hayata geçirmektir. Bu hükümet Türkiye’den gelen her türlü bürokrat ve üst düzey siyasetçinin zılgıtını yiyen bir hükümettir. Yapılan toplantılarda bu kişilerin nasıl bizim hükümete afra tafra çektiği, haşladığı, kızdığı, bağırdığı hep konuşulan meseleler artık. Bu olacak iş değildir, onur kırıcıdır” dedi.











Başa dön tuşu