KıbrısManşet

“Bu karar tarihe fırsatçılık örneği olarak geçecektir, yarın Anayasa Mahkemesi’ndeyiz”

Kamuda örgütlü 14 sendika, UBP-DP-YDP Hükümetinin “depremzedelere yardım” adı altında maaşlardan bir yıl boyunca kesinti yapılmasını amaçlayan Yasa Gücündeki Kararname kararının, tarihe “fırsatçılık” olarak geçeceğini belirtti ve kararın iptali için yarın Anayasa Mahkemesi’nde olacaklarını duyurdu

“Hükümete güvenmiyoruz, yarın Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağız”

Yazılı ortak açıklama yapan sendikalar, hükümetin toplanacak parayı amacına uygun olarak kullanacağına ve samimiyetine güvenmediklerini ve Yasa Gücünde Kararname’nin iptali için 20 Şubat Pazartesi günü saat 09:30’da Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını belirtti.

Açıklamada, “Türkiye’de yaşanan deprem felaketine birlikte üzüldük. Evlatlarımıza, arkadaşlarımıza birlikte gözyaşı döktük. Türkiye halklarının acısını yüreğimizde hissettik. Depremden sonra Kıbrıslı Türkler devletten çağrı beklemeden gönüllü bir şekilde yardıma koşmuş, yardım kampanyalarına destek vermis, büyük bir dayanışma örneği göstermiştir” denildi.

“Şeffaf, hesap verilebilir ve denetlenebilir projeleri destekleyeceğiz”

Açıklama şöyle devam etti;

“Depremzedelerle dayanışma, okulların ve hastanelerin güçlendirilmesi, adamızın kuzeyine gelen  depremzedelerin mağduriyetlerinin hafifletilmesi, onlara yardım elinin uzatılması ve kaybettiğimiz evlatlarımızın anılarının yaşatılması konusunda hepimiz sorumluluk hissetmekteyiz.

Bu sorumluluğumuzu kendi irademizle, kendi gönlümüzle şeffaf, hesap verilebilir ve denetlenebilir projeleri destekleyerek göstereceğiz.

Hükümetin toplumumuza duyarsız muamelesi yaparak, Anayasa’ya aykırı yöntemlerle kazanç ve maaş üzerinden zorunlu ‘bağış’ toplamak istemesi adil ve hukuki değildir.

“Bu karar tarihe fırsatçılık örneği olarak geçecektir”

Bağış ve dayanışmada gönüllülük esastır. Hükümetin almış olduğu karar, gönüllü bağış yapan insanlarımıza hakarettir. Bu karar tarihe fırsatçılık örneği olarak geçecektir.

Anayasaya aykırı yöntemlerle ve hakkaniyetsizce para toplanmasına karşı özel sektör çalışanları ve esnaf için, emekliler için, dar gelirliler için, maaş ve ücretli çalışanlar için adaleti yargı huzurunda arayacağımızı, Yasa Gücünde Kararname’nin iptali için 20 Şubat Pazartesi günü saat 09:30’da Anayasa Mahkemesi’ne başvuracağımızı kamuoyu ile paylaşırız.

“Yapacağımız yardıma karar verecek vicdanımız ve irademiz vardır”

Toplumumuz adına hükümet yetkililerine bir kez daha vurgulamak isteriz: ‘Ne şekilde, ne sürede ve nereye yardım yapacağımız konusunda karar verecek vicdanımız ve irademiz vardır’

Vatandaşının iradesine, gönlüne, yardımseverliğine güvenmeyen, şeffaflık, partizanlık, israf konusunda kusurlu olan bu hükümetin, toplanacak parayı amacına uygun olarak kullanacağına ve samimiyetine güvenmiyoruz.

İmza koyan örgütler
DEV-İŞ, KTAMS, HÜR-İŞ, KAMUSEN, KTÖS, KTOEÖS, TÜRKSEN, GÜÇ-SEN, KOOP-SEN, VERGİ-SEN , TIP-İŞ, MALİYE-SEN, DAÜ BİR-SEN, ÇAĞ-SEN











Başa dön tuşu