KıbrısManşet

Bakanlığın okullara “23 Nisan kutlama genelgesi” göndermesine KTÖS’ten sert tepki


Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Bakanı Mustafa Baybora, Eğitim Bakanlığı‘nın okullara gönderdiği 23 Nisan kutlama genelgesine tepki göstererek, bu dönemde okul etkinliklerinin müzikli ve coşkulu bir şekilde devam etmesinin toplum vicdanında yer bulmadığını belirtti

Baybora: İlköğretimdeki okul sayısının yüzde 80’i 1974 öncesi yapılardır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Baybora, Kıbrıs Türk toplumunun yaşadığı tarihindeki en ağır ekonomik, siyasi ve kültürel buhranının, 6 Şubat tarihinde Türkiye’de yaşanan deprem sonrasında derinleşerek arttığını belirterek, içinde bulunulan bu dönemde Türkiye’de ve Kıbrıs’ın kuzeyinde meydana gelen can kayıplarının kendilerini derinden etkilediğini ve büyük bir travma yarattığını kaydetti.

Baybora, “Can kayıplarının büyük bir bölümü depremin etkisinden değil imar affı ve ihmalden meydana gelmiştir. Yaşanan deprem sonrası yurdumuzdaki yapıların tartışılmasını beraberinde getirmiştir. Kendi alanımız olan ilköğretimdeki okul sayısının yüzde 80’i 1974 öncesi yapılardır” dedi.

“Toplumumuz Mağusa özelinde büyük kayıplar ve acılar yaşamıştır”

Baybora şöyle devam etti;

“Eğitim Bakanlığı okullar ile ilgili ortaya çıkan okul binalarının risk sıralama raporlarını, toplum ile şeffaf bir şekilde paylaşması gerekmektedir. Raporların sonucu doğrultusunda en kısa sürede okul binalarının deprem yönetmeliğine uygun güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi gerekmektedir.

Öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul çalışanlarının can güvenliği endişesi yaşamadan eğitim-öğretim faaliyetlerinin yürütülmesi hayati önem arz etmektedir.

Toplumumuz Mağusa özelinde büyük kayıplar ve acılar yaşamıştır. Mağusa’da her evde matem ve yas vardır. Ülke genelinde okullarda yapılacak olan etkinlikler yaşanılan kayıplarımızı göz önünde bulundurarak düzenlenmelidir.

“23 Nisan kutlama genelgesi büyük bir infial yaratmıştır”

Eğitim Bakanlığı’nın 7 Mart tarihinde ilkokullara göndermiş olduğu 23 Nisan kutlama genelgesi büyük bir infial yaratmıştır.

Kıbrıs Türk toplumunun tarihindeki büyük kayıplarının ve acılarının yaşandığı bu dönemde okul etkinliklerinin müzikli ve coşkulu bir şekilde devam etmesi toplum vicdanında yer bulmamaktadır.

Kaybettiğimiz çocuklarımızın anılarının yaşatılması ve anılması gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki, acıların bayramı olmaz”











Başa dön tuşu