KıbrısManşet

Barçın: Gerçekler ve Yalanlar: Herkes gerçekleri bilecek

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Devrim Barçın, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-tek), Teknecik Elektrik Santrali ve genelde enerjide yaşanan tüm sorunların temelinin UBP-HP hükümeti döneminde atıldığını savunarak, “Herkes gerçekleri bilecek” dedi

Barçın: Gerçekler ve Yalanlar: Herkes gerçekleri bilecek

Sosyal medya hesabından 26 Nisan 2019 tarihli, CTP’nin Başbakanlığındaki dörtlü hükümet (CTP-HP-TDP-DP) dönemine ait Bakanlar Kurulu kararı eşliğinde “Gerçekler ve Yalanlar” başlıklı bir açıklama yapan Barçın, ilgili kararla Teknecik Santrali’nin kapasite artırımı için ihaleye çıkıldığını, 2018 yılında da Kıb-tek’in 6 milyon TL ile artı bütçe verdiğini söyledi.

Barçın, “Daha sonra HP’nin dörtlü koalisyonu bozması sonrası UBP-HP hükümeti kuruldu ve sorunlar başladı. Kurulan UBP-HP hükümeti santral alımına yönelik ihaleyi yapmadı, kuruma yeni santral alınmasını engelledi ve bugün yaşadığımız olumsuzlukların temelini oluşturdu. UBP-HP hükümetinde Kıb-tek, 2019 yılını eksi 125 milyon 368 bin 768 TL, 2020 yılını da eksi 60 milyon 151 bin 080 TL ile tamamladı. Herkes gerçekleri bilecek” dedi.











Başa dön tuşu