KıbrısManşet

Korkmazhan: Sana sesleniyorum Tatar; Neden davaları getirmiyorsun, korkuyor musun?

Sol Hareket Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, ifade özgürlüğünü kullandığı ve biat etmediği için AKP Gençlik Kolları’nın ve Cumhurbaşkanlığı makamında bulunan Ersin Tatar‘ın şikayetleri üzerine tutuklandığını, ü günden bu yana her Pazartesi Polis Genel Müdürlüğü’ne gidip imza attığını ancak açılan dört ayrı davanın hala kendisine tebliğ edilmediğini söyleyerek, Tatar’a seslendi; “Neden davaları getirmiyorsun? Korkuyor musun?

Korkmazhan: Tatar benim için 5 yıla kadar hapislik talebinde bulundu

Sosyal medya hesabından Polis Genel Müdürlüğü’nün fotoğrafını paylaşan Korkmazhan, düşüncelerini özgürce ifade ettiği ve biat etmediği için 11 Mart 2021 tarihinde AKP Gençlik Kolları’nın şikayeti ve 26 Mart 2021 tarihinde ise atanmış kayyum Ersin Tatar’ın şikayeti nedeniyle iki kere arka arkaya tutuklandığını hatırlattı.

Korkmazhan, “Dört ayrı dava açıldı. Telefonuma el konuldu. Atanmış kayyum Tatar kendisine hakaret ettiğim gerekçesi ile 5 yıla kadar hapislik talebinde bulundu. Tutuksuz yargılanmak ve hafta da bir ıspat-ı vücutta bulunmam şartı ile serbest bırakıldım” diyerek süreci özetledi.

“Kaçmadım. Zorla gönderseler gene kaçmam. Davaları bekliyorum. Yargılanmak için değil yargılamak için”

Açılan dört davanın da hala gelmediğini, telefonunun hala iade edilmediğini, iki yılı aşkın bir süredir beklediğini ve bu süre boyunca her Pazartesi Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne giderek ıspat-ı vücut yapıp, imza attığını anlatan Korkmazhan, iki yılı aşkın bir süredir insan hak ve özgürlüklerinin kısıtlandığını, ihlal edildiğini, ıspat-ı vücut talebinin; ülkeden, yargıdan kaçma “şüphesi” olduğu için istendiğini kaydetti.

Korkmazhan, “Kaçmadım. Zorla gönderseler gene kaçmam. Davaları bekliyorum. Yargılanmak için değil yargılamak için. Atanmış kayyum Tatar, sana sesleniyorum; Neden davaları getirmiyorsun? Korkuyor musun?
Her Pazartesi inadına o imzayı atıyorum. Her Pazartesi atmaya devam edeceğim. Sen ve sırtını yasladıkların yıkılıp gideceksiniz. Biz, özgür, birleşik ve çağdaş memleket yolunu yürümeye devam edeceğiz ve mutlaka başaracağız” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu