KıbrısManşet

Erhürman: Bu iş bitti. Bu zihniyetle buraya kadar. Bu ülke ayakları üzerinde duracak. Kimsenin kuşkusu olmasın


Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, şimdi de et ithalatının yılan hikayesin döndüğünü, her şeyin çalakalem, her şeyin günübirlik olduğunu söyleyerek, bu zihniyetle buraya kadar olduğunu ve bu işin bittiğini söyledi

Erhürman: Değişmeyen şey; hayvancının üretimden kopma riski, tüketicinin et yiyememesi ya da et alabilmek için güneye geçmek zorunda kalması

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erhürman, şimdi de “et ithalatının” yılan hikayesine döndüğüne dikkat çekerek, “Komite kuruldu, görüşecek” denildiğini hatırlattı ancak ilgili taraflarla bir araya gelip veriler üzerinden istişare etme çabası bile olmadığını, her şeyin çalakalem, her şeyin günübirlik olduğunu belirtti.

Erhürman, “Değişmeyen şey; hayvancının üretimden kopma riski, tüketicinin et yiyememesi ya da et alabilmek için güneye geçmek zorunda kalması. Çünkü biz uzun vadeli kalkınma planı dediğimizde önce burun kıvırıp sonra bunu ‘hükümet programına’ alanların herhangi bir planı, programı, herhangi bir plan/program yapma niyeti ve kapasitesi yok” dedi.

“Bu iş bitti. Bu zihniyetle buraya kadar”

Türk Lirası değer kaybettiğine ve daha da kaybedeceğine dair endişeler olduğuna işaret eden Erhürman hükümete; “Bununla ilgili bir program, plan var mı? O da yok. Gelişigüzel bir iki öneri atalım ortaya, günü kurtaralım yaklaşımı devam” diyerek eleştiri getirdi.

Erhürman, “Bu iş bitti. Bu zihniyetle buraya kadar. Geleceğiz ve uzun vadeli ekonomik, sosyal, kültürel kalkınma planını Meclis’ten geçireceğiz. Geleceğiz ve stabil para birimine endeksli muhasebe sistemini kademeli olarak devreye sokacağız. Protokol imzalanacaksa tüm bunlar bilinerek imzalanacak. Herkes de önünü görecek, yatırımını ona göre yapacak, geleceğini ona göre şekillendirecek! Umutsuzluğa hiç gerek yok. Bu ülke ayakları üzerinde duracak. Kimsenin kuşkusu olmasın” ifadelerini kullandı.











Başa dön tuşu