KıbrısManşet

Korkmazhan: KTÖS ve KTOEÖS bu toplumun onurudur. Onurumuzu ezdirmeyiz, öğretmen mücadelesinin yanındayız

Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Korkmazhan, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası‘nın (KTOEÖS) sürdürdüğü grev ve eylemleri desteklediklerini belirterek, öğretmenlerin haklı mücadelesinin yanında olduklarının altını çizdi

Korkmazhan: Öğretmenlerin haklı mücadelesinin yanındayız, KTÖS ve KTOEÖS bu toplumun onurudur. Onurumuzu ezdirmeyiz

Yazılı açıklama yapan Korkmazhan, atanmış UBP-DP-YDP hükümeti ve TC Elçiliğinin emir eri Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun, saray rejiminin dayatma yasalarını hayata geçirmeye çalıştığını kaydederek, eğitimdeki kaosun sorumlusunun öğretmen haklarını geriletecek Öğretmen Yasası‘ndaki değişikliği gündeme getiren atanmış hükümet ve Bakan Çavuşoğlu olduğunun altını çizdi.

Abdullah Korkmazhan

Saray rejiminin, Kıbrıs’ın kuzeyinde örgütlü her yapıyı hedef aldığını, öğretmen hareketini ve direncini ortadan kaldırmak istediğini, buna asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Korkmazhan, “KTÖS ve KTOEÖS bu toplumun onurudur. Onurumuzu ezdirmeyiz” dedi.

“Onlarca okul halâ güçlendirilmeyi bekliyor. Çocuklarımız halâ çadırda”

“Eğitimde onlarca sorun varken, atanmış hükümet ve eğitim bakanının öğretmen haklarını budamaya kalkışması bilinçli kötülüktür” diyen Korkmazhan, “Olası bir depremde yıkılması muhtemel onlarca okul halâ güçlendirilmeyi bekliyor. Çocuklarımız halâ çadırda, yağmur altında eğitim almaktadır. Türkçe bilmeyen öğrenciler sorunu her geçen gün daha da büyümektedir. Bütçesiz okullarda öğretmenler, öğrenciler ve veliler sorunlar ile boğuşmaya devam etmektedir. Tüm bu sorunları çözmek gibi bir gaileniz var mı?” diye sordu.

Eğitim’de en büyük sorunların başında kamusal eğitimin niteliği ve kalitesinin ortadan kaldırılması ve özel eğitimin teşvik edilmesi olduğunun altını çizen Korkmazhan, kamusal eğitimin kalitesinin ve niteliğinin arttırılması, eğitimde tam gün için eğitim sendikaları ile işbirliği içerisinde kapsamlı bir çalışma başlatılması gerektiğini vurguladı.

Eğitim sendikaları ile birlikte parasız, bilimsel ve demokratik eğitim şiarının içeriğini doldurarak her alanda mücadeleye devam edeceklerinin altını çizen Korkmazhan, toplumu KTÖS ve KTOEÖS’ün mücadele ve direncine destek vermeye çağırdı.











Başa dön tuşu