KıbrısSürmanşet

Umut Ersoy Alevi Kültür Merkezi’ni ziyaret etti

Bağımsızlık Yolu milletvekili adayı Umut Ersoy, Alevi Kültür Merkezi'ni ziyaret ederek buradaki temsilcilerle gündeme dair değerlendirmelerde bulundu

Bağımsızlık Yolu milletvekili Adayı Umut Ersoy, Alevi Kültür Merkezi Lefkoşa Şubesi’ni ziyaret ederek kültür merkezi temsilcileriyle birlikte gündemi değerlendirdi

Umut Ersoy: Devletin inanç özgürlüğü konusunda herkese eşit mesafede olması gerekir

Görüşme sırasında gündemdeki konulara dair değerlendirmelerde bulunan Alevi Kültür Merkezi temsilcileri, okullarda okutulan din derslerinden rahatsız olduklarını, müfredattaki zorunlu din derslerinin kaldırılması gerektiğini belirtti.

Ersoy, dinsel gericiliğin arttığı ve dayatıldığı bu dönemde, zorunlu din derslerinin kaldırılması talebine destek belirterek; devletin vicdan ve inanç özgürlüğü konularında herkese eşit mesafede olması gerektiğini söyledi.

“Soyut düşünce becerisi henüz gelişmemiş çocuklara Kuran kursu verilmesi çocuk istismarıdır”

Din dersinin tek bir dinin ve mezhebinin öğretisi olmasını da eleştiren Ersoy, bu derslerin Sosyoloji ve Felsefe öğretmenleri tarafından, tarih ve sosyoloji bilgileri de içerecek şekilde tüm dinleri kapsayacak şekilde öğretilmesi gerektiğini ifade etti.

Ersoy, soyut düşünce becerisi henüz gelişmemiş çocuklara Kuran kursları verilmesinin çocuk istismarı olduğunu belirtti.

Alevi Kültür Merkezi temsilcileri: Her yere cami yapılabiliyorken, cemevi yapılamıyor

Kimlikleri nedeniyle kendilerine eşit mesafede yaklaşılmadığını anlatan Alevi Kültür Merkezi temsilcileri, laiklik ilkesinin çiğnendiğini belirterek, her yere cami yapılabiliyorken, cemevinin yapılamadığını söyledi.

Alevi Kültür Merkezi’nin yardımlarıyla yapılan cemevinin altyapısının düzgün olmamasından şikayet eden merkez temsilcileri, devletten destek beklediklerini söyledi.

Ersoy: Asgari ücret en düşük kamu maaşına eşitlenmeli

Bağımsızlık Yolu’nun yoksullaşma karşısında savunduğu ultra zenginlerden servet vergisi alınmasına yönelik görüşlerini paylaşan Ersoy, AKSA ile sözleşmenin feshedilmesi ve konutlara 250 kilovatlık ücretsiz elektrik enerjisi sağlanması konularında bilgi verdi.

Özel ve kamusal hizmetlerdeki fırsat eşitsizliğine değinen Ersoy asgari ücretin en düşük kamu maaşına eşitlenmesi ve sendikasız çalıştırılmanın yasaklanması gerektiğini söyledi.

Bağımsızlık Yolu Basın Ofisi











Başa dön tuşu