KıbrısSürmanşet

Özuslu: Layık olmadığımız sistemi sonlandırmanın başlangıcı 25 Haziran’dır

Alayköy'de yurttaşlarla biraraya gelen CTP milletvekili adayı Sami Özuslu, yaptığı konuşmada Kıbrıslıtürklerin layık olmadığı sistemi sonlandırmanın ilk adımının 25 Haziran'da atılacağını söyledi

Alayköy‘de yurttaşlarla bir araya gelen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) milletvekili adayı Sami Özuslu, Kıbrıslıtürklerin hak etmediği, layık olmadığı mevcut sistemi sonlandırmanın ilk adımının 25 Haziran ara seçiminde atılacağını söyledi

Özuslu: Gelin tekrardan umutlanalım, tekrardan gülmeyi hatırlayalım

Alayköy ziyareti sırasında Özuslu’ya CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Lefkoşa İlçe Başkanı Devrim Barçın, milletvekilleri, MYK ve parti meclis üyeleri eşlik etti.

Sami Özuslu

Alayköy halkından büyük ilgi gören Sami Özuslu burada yaptığı konuşmada, halkın en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamadığı bir süreçten geçildiğini ifade etti.

Toplumun morale ve gülmeye de ihtiyacı olduğunu dile getiren Özuslu, “Gelin tekrardan umutlanalım, tekrardan gülmeyi hatırlayalım” dedi.

“Bizim derdimiz, memleketimiz…”

Dertlerinin memleket olduğunu söyleyen Özuslu, insanların alım gücünün düştüğünü, temel ihtiyacı olan ilaçları dahi alamaz noktaya getirildiğini ifade etti ve şunları ekledi:

“Giderlerimiz döviz, gelirlerimiz TL. Gelirleri istikrarlı bir muhasebe birimine endekslemek gerekiyor. Zor diyorlar, ama biz zaten zorlukların üstesinden gelmek için burdayız. Zorsa yapmayacak mıyız? Eğer biz karar verirsek ve toplum bu desteği verirse bu sistem hayata geçer.”

25 Haziran ara seçimlerinin bir başlangıç noktası olacağına işaret eden Özuslu, “Bu layık olmadığımız sistemi sonlandırmanın başlangıç günü 25 Haziran’dır” ifadelerini kullandı.

Erhürman: Kıbrıslıtürkler sadece yoksullaşmıyor, ‘yok’laşıyorlar

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman da yurttaşlarla toplantı sırasında yaptığı konuşmada Kıbrıslıtürklerin artık sadece yoksullaşmadıklarını, ‘yoklaştıklarını’ ifade etti.

Tufan Erhürman

En iyi kademede memurluk yapan birisinin bile emekli ikramiyesiyle artık çocuklarına bir apartman dairesi alamaz duruma getirildiğini kaydeden Erhürman, bunun yoksullaşma olduğunu, ancak Kıbrıslı Türklerin yabancıların bu ortamda rahatça ev sahibi olabilmelerini izlemesinin ‘yok’laşma olduğunu ifade etti.

Kıbrıslıtürklerin adeta seyirci konumuna düşürüldüğünü dile getiren Tufan Erhürman, “Yabancılarla sorunumuz yok. Bizim sorunumuz insanımızın alım gücünün yerlerde sürünmesidir. Bu yapı sürdürülebilir değil” dedi.

25 Haziran’da halkın sandığa gideceğini anımsatan Erhürman, bu seçimin isimler değil, vizyonlar arasında olduğunu belirtti ve yeni bir dönemi bu hafta başlatacaklarını söyledi.

Devrim Barçın

CTP Basın Bürosu











Başa dön tuşu