KıbrısSürmanşet

Kimliksizler Derneği ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi

Kimliksizler Derneği, ilk Genel Kurulunu gerçekleştirdi; derneğin yeni yönetim kurulu belirlendi, alınan kararlar açıklandı

Avrupa Parlamentosu’na sunulan dilekçeye “destek butonu” açıldı

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Barış Salonu’nda yapılan Genel Kurul, kurucu üyeler adına Can Azer’in konuşmasıyla başladı.

Konuşmada derneğin kuruluş amacı, eylem ve etkinlikleri anlatıldı ve üyelere bir de müjdeli haber verildi; Avrupa Parlamentosu (AP) Dilekçe Komitesi’ne 675 imza ile yapılan dilekçenin işleme alınıp “Destek (Support)” seçeneğinin açıldığı duyuruldu.

Söz konusu dilekçe, Kıbrıslıtürklere yapılan ve başta çocuk hakları olmak üzere insan haklarına aykırı olan kimlik vermeme uygulamasını hukuki bir dille Avrupa Parlamentosu’na şikayet etmekteydi.

Azer: İsteyen herkes web sitesine girerek bu insan hakkına destek belirtebilir

“Destek” butonunun anlamının, dilekçenin kamuya açık bir hale gelmesi ve ciddiyetle inceleneceği olduğunu belirten Azer, dünyanın her yerinden herkesin Avrupa Parlamentosu Dilekçe Komitesi web sayfasına girerek (EU Petitions Web Portal) bu insan hakkına destek olabileceğini belirtti.

Tüm karma evlilik mağdurlarına görev düşüyor

Dilekçenin AP’nin gündemine gelmesi ve Kıbrıs Cumhuriyeti makamları üzerinde baskı yaratabilmesi için, tüm karma evlilik mağdurlarına ve destekçilerine görev düştüğünü söyleyen Azer, herkesi söz konusu dilekçeyi desteklemeye, “support”  etmeye çağırdı.

Azer, bu amaç doğrultusunda wep portalında izlenmesi gereken adımları anlatan ve bilgi veren bir video  hazırlayacaklarını ve derneğin sosyal medya hesaplarından paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

Yeni Yönetim Kurulu belirlendi

Kimliksizler Derneği Genel Kurulu, Başkanlık Divanı’nın oluşturulmasıyla devam etti. Divanda Mediha Piro, Nazen Şansal ve Ümit Demirci görev alarak öncelikle Dernek Tüzüğü hakkında bilgi verdi.

Derneğin gelir ve gideri olmayacağı, bağış ve aidat almayacağı da belirtildi.

Ardından Yönetim, Denetleme ve Disiplin Kurulları seçimi yapıldı ve dernek üyelerinin oybirliğiyle yeni yönetim belirlendi. Buna göre yeni yönetimde Can Azer, Emine Kıral Sevim, Nazen Şansal, Serdar Tarın ve Ümit Demirci yer alıyor.

Sevim: Mücadele büyüyerek devam edecek

Yeni Yönetim Kurulu adına kapanış konuşmasını yapan Emine Kıral Sevim, derneğin hukuksal ve eylemsel mücadelesinin kolektif emekle ve tüm üyelerin katkılarıyla büyüyerek devam edeceğini ifade etti.

Daha sonra Genel Kurul’da yeni kararlar görüşüldü.

Oy birliğiyle alınan karalar şöyle:

Kimliksizler Derneği 1. Olağan Genel Kurul Kararı:

“Bizler Kıbrıs Cumhuriyeti vatandaşları ve aileleri olarak, başta çocuklarımız için olmak üzere, Anayasal hakkımız olan ve Avrupa Birliği hukukuna göre de verilmesi gereken Kıbrıs Cumhuriyeti kimliklerimizi almak amacıyla, eylemlilik başta olmak üzere yasal ve yargısal yollarla ve her türlü platformda mücadelemizi sürdüreceğmizi duyururuz.

“Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarının yaptığı ayrımcılığa karşı sesimizi yükselteceğiz”

Bir yandan adamızda barış ve kardeşliği içtenlikle savunurken diğer yandan Kıbrıs Cumhuriyeti makamlarının yaptığı ayrımcılığa ve insan hakları ihlallerine karşı sesimizi yükselteceğimizi; keyfi ve hukuk dışı uygulamalarla Kıbrıslıtürk çocukların mağdur edilmesine olan itirazımızı uluslararası kurumlara da taşıyacağımızı yineleriz.

Adamızda, çocuk haklarını savunan, eşit yurttaşlığa inanan ve devletlerin her şeyden önce insan haklarına saygılı olmasını bir çağdaşlık kriteri olarak gören tüm örgütlerle işbirliğini ve dayanışmayı arzuladığımızı belirtirken, üyelerimizin her türlü eleştiri ve katkısına açık bir şekilde faaliyetlerimizi yürüteceğimizi ilan ederiz.”

Kimliksizler Derneği iletişim adresleri:

E-mail: [email protected]
Instagram: kimliksizlercyprus
Facebook: kimliksizler
Twitter: kimliksizler

Kimliksizler Derneği











Başa dön tuşu