KıbrısManşetSiyaset

HP: Düşünce ve ifade özgürlüğüne yapılan hain saldırı

Halkın Partisi (HP), iki yıl önce Meclis‘te yeniden oluşturulan Kutlu Adalı cinayeti araştırma komitesinin, aradan geçen süre zarfında süreci nasıl ele aldığı ve ne kadar ilerlettiğiyle ilgili kamuoyuna bilgi vermesi gerektiğini belirtti

“Düşünce ve ifade özgürlüğüne yapılan hain saldırı”

Yazılı açıklama yapan parti, gazeteci, yazar Kutlu Adalı‘yı ölümünün 27. yıldönümünde andı ve “Demokrasilerin olmazsa olmazı düşünce ve ifade özgürlüğüne yapılan hain bir saldırıyla aramızdan ayrılan usta gazeteci, araştırmacı, yazar Kutlu Adalı’yı ölümünün 27. yılında saygı ve özlemle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada, Adalı’yı susturarak toplumun demokrasi ve özgürlüğe olan inancını karanlığa gömeceğine inananların, Adalı ile bütünleşen ve hep yaşayan değerlere Kıbrıs Türk toplumunun sonuna kadar sahip çıkacağından bihaber oldukları dile getirildi.

“Meclis’teki araştırma komitesi faaliyetleri hakkında bilgi versin”

Halkın Partisi ayrıca iki yıl önce Meclis’te yeniden oluşturulan Adalı cinayeti araştırma komitesinin, aradan geçen süre zarfında süreci nasıl ele aldığı ve ne kadar ilerlettiğiyle ilgili kamuoyuna bilgi vermesi gerektiğini belirtti.

Açıklamanın sonunda “Bu karanlığın adil bir yargılamayla aydınlığa çıkacağına; faillerin cezasını çekeceğine ve Adalı ile ölümsüzleşen değerlerin gelecek nesillere aktarılacağına inancımız tamdır” ifadeleri kullanıldı.











Başa dön tuşu