KıbrısManşet

Kişmir: Unutulmasın ki; özgür düşünce, demokrasinin olmazsa olmazıdır

Basın Emekçileri Sendikası (Basın-sen) Başkanı Ali Kişmir, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayımladığı mesajında,geçmişte olduğu gibi bugün de basın özgürlüğünü ve emekçilerin haklarını yılmadan koruyaraklarını, sahip çıkacaklarını ve üzerlerine düşeni yapmaktan geri durmayacaklarını kaydetti

Kişmir: Unutulmasın ki; özgür düşünce, demokrasinin olmazsa olmazıdır

Sendika adına yazılı açıklama yapan Kişmir, Kıbrıs’ta yayımlanan ilk Türkçe gazete olan Saded’in 11 Temmuz 1889’da yayın hayatına başladığı tarih olan 11 Temmuz’un “Basın Günü” olarak da kutlanmaya başladığını hatırlatarak, gece-gündüz demeden, canla başla çalışan tüm basın emekçilerinin bu gününü kutlarken, düşünce özgürlüğüne ve insan haklarına müdahaleler yapıldığı bu günlerde, düşünce özgürlüğünün ve insan haklarının savunucusu olduklarını belirtti.

Kişmir, “Unutulmasın ki; özgür düşünce, demokrasinin olmazsa olmazıdır. Düşündüğünü ve inandığı değerleri özgürce yazıp, konuşabilen basın emekçileriyle bir toplum aydınlık yarınlara yürür. Bu yıl 11 Temmuz’u selamlarken, gazetecilere uygulanan Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş yasaklarını, gazetecilere ve kurumlara açılan davaları, görevden uzaklaştırılmalarını ve durdurulmalarını da eşzamanlı olarak konuşur olmanın utancını yaşıyoruz” dedi.

“Mesleğinde etik gazeteciliği şiar edinmiş tüm basın emekçilerinin bu gününü kutlarız”

Kişmir şöyle devam etti;

“Ancak bilinmelidir ki; Basın Emekçileri Sendikası, geçmişte olduğu gibi bugün de, basın özgürlüğünü ve emekçilerin haklarını yılmadan koruyarak, sahip çıkacak ve üzerine düşeni yapmaktan geri durmayacaktır.

Gün dolayısıyla özellikle yanı başımızda tutuklu bulunan tüm gazetecileri selamlarken, özgür düşünceye getirilen her bir yasağı kınayarak, mesleğinde etik gazeteciliği şiar edinmiş tüm basın emekçilerinin bu gününü kutlarız”











Başa dön tuşu