InstagramKıbrısManşetSiyaset

Derya: Bu siyasi bir provakasyondur! Haddinizi bilin artık, haddinizi bilin!




Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, Apostolos Andreas Manastırı‘na “mescit” yapılmak istenmesinin siyasi bir provakasyon olduğunu vurgulayarak, ülkede rezilliklerin her gün yeni bir din istismarı ile normalleştirilmeye çalışıldığına dikkat çekti

Derya: Hala Sultan Camii’ne kilise yapmaya kalkanlar olsaydı ne derlerdi?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Derya, Apostolos Andreas Manastırı’nın sadece Kıbrıslırumlar ve Hristiyan dünyası için kutsal bir ibadet yeri değil aynı zamanda Kıbrıs’ın kültürel miras değerlerinden biri olduğunu söyleyerek, “Aynen güneyde kalan Hala Sultan Camii gibi” dedi.

Apostolos Andreas Manastırı

Bu manastıra “Mescit” inşa etmeye kalkanların, açıkça siyasi bir provakasyona dini alet etmeye kalkan bir zihniyet olduğunu belirten Derya, “Bunu yaparak toplumlar arasında husumet kışkırtmak isteyenler, acaba Hala Sultan Camii’ne kilise yapmaya kalkanlar olsaydı ne derlerdi?” diye sordu.

“Haddinizi bilin artık, haddinizi bilin”

Bu rezilliğin her gün yeni bir din istismarı ile normalleştirilmeye çalışıldığına dikkat çeken Derya, birilerinin de “din kursu” adı altında çocuk haklarını ihlal ederek, “yüzsüz” Ahmet Ünsal (Din İşleri Başkanı) ile protokol imzaladığını ve yasaları ihlal etmekten çekinmediğini, deniz aşırı yerlerden konuşan ve “KKTC’deki laiklik zulmü artık bitmelidir” diyen yobazlara da “Haddini bil” diyeceğine, din istismarından nemalanmaya çalıştıklarını kaydetti.

Derya, “Öteki kültürel mirası gecekondu sanıyor, Kıbrıslırumları ‘mescit’ yaparak kışkırtmaya kalkıyor. Kimse kusura bakmasın, bu ülkenin ne seküler ve demokratik yapısı ne de kültürel mirası sizin oyuncağınız değildir. Haddinizi bilin artık, haddinizi bilin! Toplum ekonomik kriz yüzünden can çekişiyor, siz nasıl yeni siyasi krizler yaratırım derdindesiniz” ifadelerini kulandı.











Başa dön tuşu