InstagramKıbrısManşetSiyaset

Menendez Pile’de yaşananları kınadı, Guterres’i müzakereleri canlandırmaya çağırdı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, Pile‘de yaşanan olayların uluslararası hukuka göre suç olduğunu belirterek, bunun şiddet ve istikrarsızlığa hizmet edeceğini belirtti. Menendez üzerinde anlaşmaya varılan tampon bölgeyi baltalamayı amaçlayan her türlü izinsiz inşaatın durdurulması gerektiğini söyledi

Menendez Pile’de yaşananları kınadı, Guterres’i müzakereleri canlandırmaya çağırdı

Yazılı açıklama yapan Menendez, Kıbrıs Türk güvenlik güçlerinin Pile’de BM Barış Gücü askerlerine ve mülklerine saldırmasını şiddetle kınadığını söyleyerek, bunun uluslararası hukuka göre suç olduğunu ve kabul edilemez olduğunu belirtti.

Menendez açıklamasında, “BM Barış Gücü, sükunet ve istikrarın sağlanmasına yardımcı olmada kritik bir rol oynuyor. Kıbrıs Türk güçleri derhal sorumluluk almalı ve yalnızca BM Barış Gücü personelinin hayatını değil, adadaki genel istikrarı da riske atan her türlü tırmandırıcı eylemi durdurmalıdır” dedi.

“Bu düşmanlaştırıcı eylemler istikrarsızlığı ve şiddeti teşvik ediyor”

Bölgede barışı koruma misyonunu ve üzerinde anlaşmaya varılan tampon bölgeyi baltalamayı amaçlayan her türlü izinsiz inşaatın durdurulması gerektiğini söyleyen Menendez, “Bu düşmanlaştırıcı eylemler yalnızca istikrarsızlığı ve şiddeti teşvik etmeye hizmet ediyor. Ayrıca BM Genel Sekreteri’ni, uzun vadeli bir çözüm bulmak için müzakereleri yeniden canlandırmaya yardımcı olacak bir elçi atamaya şiddetle davet ediyorum” dedi.

UBP-DP-YDP Hükümeti’nden tehlikeli ve provokatif gişirim!











Başa dön tuşu