InstagramKıbrısManşet

Tek bir kare ile ‘KKTC’: Polise layık görülen; güneş altında “taziye çadırı”

Pile‘de yol yapımı nedeniyle yaşanan olaylar sonrası hem Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü hem de KKTC polisi bölgede 7/24 nöbet tutuyor. Ancak milliyetçi söylemleriyle bilinen KKTC‘deki atama hükümetin kendi polisine verdiği değer, göreve gönderilen polislerin güneş altında çektiği eziyetle kendisini ispatlıyor

BM askerinin konforu, KKTC polisinin eziyeti aynı karede

Polis Genel Müdürlüğü‘nün ve gerek Kıbrıs Cumhuriyeti gerekse BM’ye sürekli kafa tutan atama hükümetin, BM Barış Gücü askeri karşısında kendi polisine ettiği eziyet, milliyetçi nutukların ve hamasi söylemlerin ne kadar boş ve samimiyetsiz olduğunu bir kez daha gösterdi.

BM askerlerinin konforlu çadırı.

Pile’de yaşanan yol olaylar sonrası her akşam 8 kişilik bir polis ekibi bölgeye gidiyor. Ancak burada ddönüşümlü şekilde 7/24 nöbet tutturulan polislere ne bir çadır yapıldı ne de yiyecek ve içeceklerini koyabilecekleri bir buzdolabı veriliyor.

KKTC polisinin taziye çadırı
Hiçbir koruması olmayan ve her yanı açık olan sözde çadırda, bölge halkının getirdiği sandalyelerden başka hiçbir şey yok.

Güneşin altında her yanı açık olan ve üzerinde ince bir naylon bulunan “taziye çadırı”nın altında, aşırı sıcaklarda nöbet tutan polisler, yiyecek ve içeceklerini dahi yanlarında getiriyor.

Haber Merkezi











Başa dön tuşu