InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Derya: Kadın düşmanı olmakla yetinmiyorlar, maço iktidarlarını böyle konsolide ediyorlar

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Doğuş Derya, 37 yaşındaki Kübra Aydın‘ın 38 yaşındaki Emrah Yılmaz adlı bir erkek tarafından katledildiği cinayete işaret ederek, bunun bir tesadüf olmadığını, bir kadını öldürmeyi kendinde “hak” görecek zihniyeti oluşturan şeyin; faşizan, otoriter ve muhafazakar yönetimler olduğunu vurguladı

Derya: Kadın düşmanı olmakla yetinmiyorlar, maço iktidarlarını böyle konsolide ediyorlar

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Derya, hangi gerekçeyle olursa olsun, bir kadını öldürmeyi kendinde “hak” görecek zihniyeti oluşturan şeyin; faşizan, otoriter ve muhafazakar yönetimler olduğunu belirterek, bu yönetimlerin kadın düşmanı olmakla yetinmediğini, erkek egemenliğini kışkırtarak, kadınlara yönelen erkek şiddetini engellemeyerek, devletin elini sosyal politikalardan geri çekerek, maço iktidarını konsolide ettiğine işaret etti.

Derya, “Kadına yönelik erkek şiddetinin temelinde ‘güç ve denetim kurma arzusu’ vardır. Yani Kayalar köyünde ortaya çıkan kadın cinayeti tesadüf değildir! Muhafazakâr iktidarların yarattığı ucube, karabasan gibi ülkemize de sirayet etmektedir” dedi.

Bu konuda önlem almanın aciliyeti ortadayken, TOCED’i hayata geçirmeyen, sığınma evi açmayan, nüfus politikası geliştirmeyen, cinsiyet eşitliği ve sosyal politikaları yürürlüğe koymayan herkesin, bundan öncekilerde olduğu gibi bundan sonra yaşanacak şiddet olaylarından da sorumlu olacağını kaydeden Derya, “Artık kendinize gelin! Kadınlar olarak bizim sabrımız tükendi” ifadelerini kullandı.

Neler olmuştu?

Kayalar köyü yolu üzerinde bulunan Seyir Tepe mevkiinde, uçurundan denize düşmüş olan bir araç bulunmuş, aracın içinde de 38 yaşındaki Emrah Yılmaz ile 37 yaşındaki Kübra Aydın’ın cansız bedenleri tespit edilmişti.

Polisin ileri soruşturmasında ise Yılmaz’ın Aydın’ı, Haspolat’ta bulunan evinde öldürdüğü sonra da arabaya koyarak Kayalar bölgesine getirdiği ve kendisi de içindeyken arabayı uçuruma sürdüğünü tespit etmişti.

Yılmaz’ın ayrıca, cinayeti işledikten sonra Adana’da bulunan annesine, Kübra Aydın’ın kanlar içindeki  fotoğraflarını gönderdiği ve “Kübra’yı öldürdüm, kendimi de öldüreceğim” mesajı attığı tespit edilmişti.











Başa dön tuşu