InstagramKıbrısManşetSiyasetYaşam

Atlı: Yasa için “lobi yap” diye yalvardıklarımız, en çok medet umduklarımız…


Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı, Kadın Hakları Aktivisti ve Avukat Mine Atlı, kadın mücadelesine dair değişen, dönüşen, ilerleyen ne varsa yavaşlayıp duraksadığını söyleyerek, aynaya bakmadıkça manzaranın değişmeyeceğini vurguladı

Atlı: UBP’nin bile tamam dediği müfredat hazırladık, ev içi şiddet için yasa taslağı hazırladık, olmadı…

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Atlı, “Bilmiyorsanız yine söyleyelim… Yine, yine, tekrar tekrar söyleyelim” diyerek, “Bu topluma göre kadınların ve erkeklerin davranış kalıpları var, kadın bu kalıptan çıkar çıkmaz erkeĝe kadını cezalandırma yetkisi veriyoruz” dedi.

Bu anlayışı dönüştürmek için müfredat hazırladıklarını, UBP’nin bile buna tamam dediğini ancak AKP’nin dur dediğini anlatan Atlı, bu anlayışa dur demek gerekli tedbirlerin alınması ve destek mekanizmalarının kurulması için de “Ev İçi Şiddet Tasa Taslağı” oluşturduklarını hatırlattı.

Atlı, “Neredeyse tüm milletvekilleri ilgilenmedi, en çok medet umduklarımız ilgilenmemekle yetinmedi, yasa geçmesin diye tepindi. Kadın mücadelesine dair değişen, dönüşen, ilerleyen ne varsa yavaşladı, duraksadı.
O cesetlere iyi bakın güzel toplumum. Yaptığınız her cinsiyetci espiri, bir kadına ‘namusu’ ile ilgili yaptığınız her dedikodu, üzerine yüklediĝiniz her baskı o cesetlere giden yolun ta kendisidir. Aynaya bakmadıkça da bu manzara gerçeğimiz olmaktan çıkmayacaktır” dedi.

“Kusuyorum…”

Bu paylaşımının ardından ikinci bir açıklama daha yapan Mine Atlı şunları kaydetti;

“Sakin ve soğuk kanlı olmam gerekiyor değil mi? Siyasi olmak bunu gerektirir. Olmazsam ‘aktivist’ kimliğim ön plana çıkar ve benden siyasi olmaz. Kusuyorum.

Sorumluluk al diye yalvardıklarımız, kadın cinayeti olunca siyasi partilere inanç kalmadı diyor. Yasa için lobi yap diye yalvardıklarımız, polisin ev içi şiddet ihbarlarında adım adım atmaları gereken adımları zorunluluk kılan ev içi şiddet yasasından bahsetmeden polise ve yetkililere çemkiriyor.

Hiçbir şey umrunda olmayanlar normal hayatlarına rahat rahat devam ediyor. Biz da sakin sakin muhalefet yapalım. Bu arada kurumların her birinin önünde eylemler yaptık, yollar kestik “bayanlar baylar” ama siz ne hikmetse yoktunuz”

Neler olmuştu?

Kayalar köyü yolu üzerinde bulunan Seyir Tepe mevkiinde, uçurundan denize düşmüş olan bir araç bulunmuş, aracın içinde de 38 yaşındaki Emrah Yılmaz ile 37 yaşındaki Kübra Aydın’ın cansız bedenleri tespit edilmişti.

Polisin ileri soruşturmasında ise Yılmaz’ın Aydın’ı, Haspolat’ta bulunan evinde öldürdüğü sonra da arabaya koyarak Kayalar bölgesine getirdiği ve kendisi de içindeyken arabayı uçuruma sürdüğünü tespit etmişti.

Yılmaz’ın ayrıca, cinayeti işledikten sonra Adana’da bulunan annesine, Kübra Aydın’ın kanlar içindeki  fotoğraflarını gönderdiği ve “Kübra’yı öldürdüm, kendimi de öldüreceğim” mesajı attığı tespit edilmişti.











Başa dön tuşu