InstagramKıbrısManşet

Özdoğan: Daha önceki gibi süreç sonuçsuz bırakılıp gümrükçüler zan altında bırakılmasın

Gümrük Çalışanları Sendikası (Güç-sen) Başkanı Abdullah Özdoğan, Özgür Gazete‘nin bugünkü manşetinde yer alan haberler ilgili polisin soruşturmayı hızlandırmasını, 300 gümrük memuru zan altında kalmadan, herhangi bir suça bulaşmış olan varsa derhal tespit edilmesini istedi, bu konuda polise gerekli tüm desteği vermeye de hazır olduklarını kaydetti

Özdoğan: Polis soruşturmayı bir an önce tamamlasın, imse zan altında kalmasın

Konuyla ilgili ulaştığımız ve görüşlerini sorduğumuz Özdoğan, çıkan haberler ve iddialar karşısında polisin ve ilgili Bakanlığın gerekli soruşturmayı bir an önce yapmasını istediğini söyleyerek, 300 kişilik gümrük ekibinin hepsinin zan altında bırakılmasını kabul etmediklerini belirtti.

Özdoğan, “Şu an buradan bir suç duyurusu yapıyorum; Ortada bir komisyoncu belgesi var. Ama o belgede gümrük memurlarına verileceği yazan ‘ek mesai yol, yemek‘ ücretinin herhangi bir gümrük memuru tarafından alınıp alınmadığı belli değil. Elden para almak, gayri yasal para temin etmek suçtur. Polisin bu soruşturmayı sürümcemede bırakmadan bir an önce sonuçlandırmasını talep ediyoruz” dedi.

“Aramızda suça karışmış biri varsa hemen ortaya çıkarılsın”

Geçtiğimiz sene de Girne Liman gümrüğüne gelen Maliye Bakanlığı müfettişlerinin, burada ek mesai ya da diğer konularla ilgili iddialar nedeniyle 3 ay boyunca didik didik arama yaptığını ancak soruşturmanın sonucunun tüm ısrarlarına rağmen kendilerine bildirilmediğini hatırlatan Özdoğan, bu nedenle yine yüzlerce gümrük çalışanının zan altında kaldığını belirtti.

Özdoğan, “Suçlu olan varsa asla korumayız. Gayri yasal para elde eden, elden para alan kim var suç işlemiştir. Hatta soruşturmaya ve polise destek olmak isteriz. Aramızda suça karışmış biri varsa hemen ortaya çıkarılsın ve yüzlerce kişilik gümrük çalışanları zan altında kalmasın” dedi.

Gümrük müdürü ve Bakanlık olaydan haberdar, polis geniş çaplı soruşturma başlattı!











Başa dön tuşu