InstagramKıbrısManşet

Zanlılar Yargıç huzuruna çıkarıldı

Polisin yürüttüğü “sahte reçete ile yolsuzluk” soruşturması kapsamında bugün tutulanan 3 eczacı Mahkemeye çıkarıldı, zanlılar hakkında 3’er gün tutukluluk emri verildi

120 reçete incelendi, 52 tanesini sahte

Tutuklanan zanlı eczacılar A.K, Ö.E ve S.A, “Resmi Evrak Sahteleme“, “Sahtelenmiş Resmi Evrakı Tedavüle Sürme” ve “Sahtekarlıkla Para ve Mal Temini” suçlamaları ve tutukluluk talebi ile bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi çıkarıldı.

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davada, Mahkemeye bulgularını aktaran tahkikat polisi eczacı A.K’nin, doktor zanlılardan N.P ve G.E ile anlaşması olduğu ve müşterilerin bilgisi dışında sahte reçete düzenlediklerini,  Ekim-Ağustos ayları arasında 2 bin 552 adet reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini aktardı.

Polis, toplam 120 reçete incelendiğini ve 52 tanesini sahte olduğunun tespit edildiğini söyleyerek, şimdiye kadar 40 ifade alındığını belirtti.

Hastaların isimlerinin olduğu not kağıdı, küpürü kesilmiş ilaç kutusu ve tarihi geçmiş ilaçlar bulundu

Polis, eczacı Ö.E’nin eczanesinde yapılan aramalarda birçok elektronik eşya ve evrapın emare olarak alındığını belirterek, hastaların isimlerinin olduğu not kağıdı, küpürü kesilmiş ilaç kutusu ve tarihi geçmiş ilaçlar bulunduğunu aktardı.

Ö.E’nin Ekim-Ağustos 2 bin 379 sosyal sigortalar dairesine gönderdiğini söyleyen polis, 150 reçetenin incelendiğini, 20 tanesinin sahte olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Polis, Ö.E’nin reçetelerin kendi eczanesinden yapıldığını kabul ettiğini, doktor zanlı G.E ile anlaşması olduğunu söylediğini aktardı.

Ayrıca polis, şimdiye kadar 40 ifade alındığını belirterek, Ö,E isimli zanlının avukatının doktor kontrolünden geçirilmesini talep ettiğini söyledi.

Reçetelerden 82 tanesinin incelendi, 17 tanesi sahte

Polis, eczacı S.A’nın doktor zanlı N.P ile anlaşmalı olduğunu söyleyerek, zanlının eczanesinde bulunan elektronik eşya ve evrakların emare olarak alındığını belirtti.

S.A’nın Ekim -Ağustos ayları arasında toplam 2 bin 336 adet reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini aktaran polis, reçetelerden 82 tanesinin incelendğini, 17 tanesinin sahte olduğunun tespit edildiğini belirtti.

Zanlının avukatı, S.A’nın yaşından dolayı üdoktor kontrolünden geçirilmesini talep ettiği, kapalı alanda kalması durumunda bayılma ve panik atak geçirdiğini söylediği aktarıldı.











Başa dön tuşu