InstagramKıbrısManşet

Zanlı eczacılar Yargıç huzuruna çıkarıldı

Poliste kurulan “Özel Soruşturma Birimi” tarafından yürütülen “sahte reçete yolsuzluğu” soruşturması kapsamında dün tutuklanan 2 zanlı eczacı bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi‘ne çıkarıldı

Zanlı eczacılar Yargıç huzuruna çıkarıldı

Dün tutuklanan zanlı eczacılar S.Ç ve F.Y.A, “Resmi Evrak Sahteleme“, “Sahtelenmiş Resmi Evrakı Tedavüle Sürme” ve “Sahtekarlıkla Para ve Mal Temini” suçlamaları ile bugün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Özgür Gazete Muhabiri Kadir Sidal‘ın takip ettiği davada, Mahkemeye bulgularını aktaran tahkikat polisi zanlıların; 13 Eylül 2023 tarihinde başlatılan sahte reçete soruşturması kapsamında, müşterilerinin bilgileri dışında reçete düzenleyip Sosyal Sigortalar Dairesi‘ne işletikleri gerekçesiyle 20 Kasım tarihinde tutuklandıklarını belirtti.

Açıklama yok.

Yapılan incelemede 87 adet sahte reçete tespit edildi

Polis zanlı eczacı S.Ç’nin, Ekim 2022 ve Ağustos 2023 tarihleri arasında bin 701 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan zanlı Dr. M.S , Dr. F.K ve Dr. N.P ile anlaşmalı olduğunu kaydetti, yapılan incelemede 87 adet sahte reçete tespit edildiğini ve zanlının gönüllü ifade vermediğini aktardı.

Polis, zanlı eczacı S.Ç’nin eczanesinde yapılan aramalarda cep telefonu, bilgisayar, birçok elektronik belge ve cihazın emare olarak alındığını ve el yazı örneği alındığını aktardı.

Polis: Alınan ifadelerde birçok kişi, “kısmen ilaçları aldım” olarak yanıt verdi

Polis zanlı eczacı F.Y.A‘nın, Ekim 2022 ve Ağustos 2023 tarihleri arasında bi 717 reçeteyi Sosyal Sigortalar Dairesi’ne gönderdiğini ve soruşturma kapsamında tutuksuz yargılanan zanlı Dr. H.U ile anlaşmalı olduğunu kaydetti, yapılan incelemede 38 adet sahte reçete tespit edildiğini ve zanlının gönüllü ifade vermediğini aktardı.

Ayrıca polis, eczacı zanlı F.Y.A‘nın, Ağustos ayında yazdığı 114 reçetesinin de incelendiğini ve 82 ifade alındığını, alınan ifadelerde birçok kişinin, “kısmen ilaçları aldım” olarak yanıt verdiğini belirtti.

Polis, eczacı zanlı F.Y.A‘nın eczanesinde yapılan aramalarda laptop, 2 kaşe, not defteri ve cep telefonunun emare olarak alındığını ve el yazı örneği alındı.

Açıklama yok.

Zanlılar, tutuksuz yargılanacak

Polis, zanlıların soruşturmaya etki etmeyecekleri gerekçesiyle teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

S.Ç ve F.Y.A için huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç zanlıların; 50 bin TL nakit kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı 2 kefilin 500’er bin TL senet imzalanması ve zanlıların iki haftada bir polise ıspat-ı vücut yapmaları koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Zanlıların kimlik ve pasaportlarına el konularak, yurt dışına çıkışları da yasaklandı.











Başa dön tuşu