InstagramKıbrısManşet

Maviş: Hükümet bu konuda açıklama yapmalı ve kanıt varsa paylaşmalıdır

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Burak Maviş, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu‘nun öğretmen sendikalarıyla Yüksek Mahkeme Mukayyitliği‘nin iş birliği içerisinde kendiine yönelik “bir komplo tezgahladığını” iddia ettiğini söyleyerek, bir Bakanın böylesine ciddi suçlamalar yapmasının, ülkenin hem eğitim sistemine hem de yargı sistemine duyulan güvenini sarstığını belirtti

Maviş: Hükümet bu konuda bir açıklama yapmalı

Yazılı açıklama yapan Maviş, Eğitim Bakanı tarafından ortaya atılan komplo iddialarıyla ilgili kamuoyu adına şeffaflık ve açıklık talep ederek ve iddiaların ciddiyetinin göz önünde bulundurarak, hükümetin bu konuda bir açıklama yapması gerektiğini ve herhangi bir kanıt varsa kamuoyuyla paylaşmaları gerektiğini söyledi.

Açıklamanın yapılmaması durumunda, hükümetin yargıya müdahale etmeye çalıştığı, mahkemeleri baskı altına alarak bağımsız yargı yerine Adalet Bakanlığı kurulmasını savunduğu yönündeki şüphelerin ayyuka çıkacağını belirten Maviş, “Nazım bey iddialarını kanıtlayamıyorsa, bugünden itibaren ne Eğitim Bakanlığı’nda ne de kabinede yer almalıdır” dedi.

“Bir Bakanın böylesine ciddi suçlamalar yapması, ülkenin hem eğitim sistemine hem de yargı sistemine duyulan güveni sarsmaktadır”

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“Eğitim Bakanının İddiaları;

Dün basınımızda yer alan haberlere göre, Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, öğretmen sendikalarıyla Yüksek Mahkeme Mukayyitliği’nin iş birliği içerisinde kendisine yönelik bir komplo tezgahladığını iddia etmiştir.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, bir Bakanın böylesine ciddi suçlamalar yapması, ülkenin hem eğitim sistemine hem de yargı sistemine duyulan güveni sarsmaktadır.

“Açıklama yapılmazsa, hükümetin yargıya müdahale etmeye çalıştığı yönünde şüpheler ayyuka çıkacaktır”

Eğitim Bakanı tarafından ortaya atılan komplo iddialarıyla ilgili olarak, kamuoyu adına şeffaflık ve açıklık talep ediyoruz.

İddiaların ciddiyeti göz önüne alındığında, hükümet bu konuda bir açıklama yapmalı ve herhangi bir kanıt varsa kamuoyuyla paylaşmalıdır.

Eğer bu yapılmazsa, hükümetin yargıya müdahale etmeye çalıştığı, mahkemeleri baskı altına alarak bağımsız yargı yerine Adalet Bakanlığı kurulmasını savunduğu yönünde şüpheler ayyuka çıkacaktır.

“Nazım bey iddialarını kanıtlayamıyorsa, bugünden itibaren ne Eğitim Bakanlığı’nda ne de kabinede yer almalıdır”

Yasa yapıcıların mahkemelerimizi hedef almadan önce daha dikkatli olmalarını ve hukukun üstünlüğü ilkesine uygun davranmaları gerektiğini bir kez daha vurgulamak isteriz.

Nazım bey iddialarını kanıtlayamıyorsa, bugünden itibaren ne Eğitim Bakanlığı’nda ne de kabinede yer almalıdır”











Başa dön tuşu