InstagramKıbrısSürmanşet

Film gösteriminin ardından panel düzenlenecek


Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği, bugün Lefkoşa Üniversitesi’nde Nelson Mandela’nın avukatı George Bizos’u anacak

Film gösteriminin ardından panel düzenlenecek

Kıbrıs’ın Özgürlüğü için Pan-Kıbrıslı Seferberliği’nden yapılan açıklamada, Yunanistan kökenli mülteci George Bizos’un hayat hikayesini konu alan “ICON” filminin gösterimi Lefkoşa Üniversitesi’nde yapılacak.

Bugün saat 18.30’da Lefkoşa Üniversitesi’nde yapılacak olan etkinliğe, katılımın ücretsiz olduğu ve rezervasyon yapılması gerektiği bildirildi.

Açıklamada, film gösteriminden sonra düzenlenecek panelde George Bizos’un oğlu Alexi Bizos, filmin yönetmeni Jane Thandi Lipman, Kıbrıs Barosu eski Başkanı Prof. Christos Klerides, Güney Afrika ırkçılık karşıtı mücadelesinden Dr. Elinor Sisulu ve akademisyen Dr. Klearchos Kyriakides’in konuşacağı belirtildi.

Etkinliği Agora Dialogue düşünce kulübü organize ediyor

Açıklamanın tamamı şu şekilde;

“İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi işgali altındaki Yunanistan’dan mülteci olarak Güney Afrika’ya giden hayatı “roman” olan tarihi bir figürdür George Bizos. 1949’da Mandela ile tanışan Bizos’un yolları daha sonra hiç ayrılmadı. Irkçılığa karşı mücadeleden yeni anayasanın yazımına kadar omuz omuza yürüdüler, Mandela’nın avukatlığını ve hukuk danışmanlığını yaptı…

20 Temmuz’da işgale karşı ortak bildiri yayınlayan Kıbrıslıların oluşturduğu “Kıbrıs’ın Özgürlüğü İçin Pan-Kıbrıslı Seferberliği”nin desteğiyle gerçekleşecek olan etkinliği Agora Dialogue düşünce kulübü organize ediyor. Etkinliğe Kıbrıs Barosu, Lefkoşa Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Atina Kalkınma ve Yönetişim Enstitüsü (ADGI) de katılacak…

“Bizos, insan hakları avukatı olarak ırkçılığa karşı mücadelede kilit bir rol oynadı”

George Bizos Güney Afrika’da insan hakları avukatı olarak ırkçılığa karşı mücadelede kilit bir rol oynadı. Irkçı apartheid rejimin yıkılmasından sonra da yeni anayasanın yazımına katıldı. Yoksulların yasal hakları ile ırkçı şiddet faillerinden hesap sorulması için anayasanın yaratılmasında kilit rol oynayan, Yunanistan kökenli mülteci (1927-2020) George Bizos’un hayat hikayesini konu alan “ICON” filminin gösterimi Lefkoşa Üniversitesi’nde yapılacak. Katılım ücretsizdir, rezervasyon zorunludur.

Etkinlik Lefkoşa Üniversitesi’nde 16 Aralık 18.30’da olacak.

Film gösteriminden sonra düzenlenecek panelde George Bizos’un oğlu Alexi Bizos, filmin yönetmeni Jane Thandi Lipman, Kıbrıs Barosu eski Başkanı Prof. Christos Klerides, Güney Afrika ırkçılık karşıtı mücadelesinden Dr. Elinor Sisulu ve akademisyen Dr. Klearchos Kyriakides konuşacak.

Etkinliğe katılmak isteyenler georgebizosicon.eventbrite.com adresinden ücretsiz kayıt yaptırabilir.











Başa dön tuşu