InstagramKıbrısManşet

Etkinlik, söyleşi ve film gösterimiyle katılımcılara önemli bir platform sundu

Avrupa Birliği‘nin desteği ve AB Bilgi Merkezi organizasyonuyla gerçekleşen “Sinemanın Işığında İnsan Hakları” etkinliği, 22 Aralık Cuma günü Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’nda (KTAMS) geniş bir katılımcı kitlesiyle buluştu

Etkinlik, söyleşi ve film gösterimiyle katılımcılara önemli bir platform sundu

AB Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamada, etkinlik, insan hakları günü kapsamında düzenlenen bir söyleşi ve film gösterimiyle katılımcılara önemli bir platform sundu.

Avrupa Komisyonu Program Yöneticisi Deniz Birinci, açılış konuşmasında, Avrupa Birliği’nin insan haklarına olan güçlü bağını vurgulayarak, AB’nin bu konudaki bakış açısına ve verdiği büyük öneme dair genel bir perspektif sundu.

Söyleşide, insan hakları ve ifade özgürlüğü konuları ön planda tutuldu

Gazeteci Özgül Gürkut Mutluyakalı’nın moderasyonunda, insan hakları savunucusu ve avukatı Öncel Polili’nin de katılımıyla film öncesi bilgilendirici bir söyleşi gerçekleşti. Söyleşide, insan hakları ve ifade özgürlüğü konuları ön planda tutularak katılımcılara genel bir perspektif sağlamak için değerli bilgiler de paylaşıldı.

Etkinlik, “Bir Gazetecinin Öldürülüşü (The Killing of a Journalist)” adlı belgesel film gösterimiyle devam etti.

Film, ifade özgürlüğü ve insan hakları konularında derin bir etkileşim yarattı

Slovakya’da yaşanan gerçek bir hikâyeyi konu alan bu etkileyici film, izleyicilere insan hakları bağlamında düşündürücü bir bakış açısı sundu.

Uluslararası festivallerde birçok ödül kazanan, yönetmen ve gazeteci- yazar Matt Sarnecki imzasını taşıyan film, ifade özgürlüğü ve insan hakları konularında derin bir etkileşim yarattı.

Etkinlik, katılımcılarına unutulmaz bir deneyim sunarken, insan haklarına dair önemli konuları gündeme getirme fırsatı yakaladı.

Kıbrıs Türk toplumuna yönelik AB Yardım Programı kapsamında desteklenen AB Bilgi Merkezi, Kıbrıs Türk toplumunu AB değerleri, politikaları ve yardım programları hakkında bilgilendirerek, AB konusundaki farkındalığı artırmaya devam etmekte ve toplumu AB’ye yakınlaştırmayı hedeflemektedir.











Başa dön tuşu